Γλυκιά πουτίγκα καρότου “Carrot Kheer” χωρίς επιπρόσθετη ζάχαρη

Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 500ml φρέσκο γάλα, πλήρες  ΓΑΛΠΟ
  • 3 μεγάλα καρότα καθαρισμένα
  • 100γρ (½ φλιτζ.) αμύγδαλα ανάλατα, Alesto
  • 100γρ (½ φλιτζ.) σταφίδες, Alesto ή 6 μεγάλα φοινίκια χωρίς κουκούτσι Alesto

 

Για τη γαρνιτούρα

  • αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, Alesto
  • σαφράν, Deluxe
  • αλεσμένη κανέλα, Kania

 

Εκτέλεση: 

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε το γάλα, τα καρότα (κομμένα σε ροδέλες), τα αμύγδαλα και τις σταφίδες ή τον φοίνικα. Αλέστε καλά μέχρι να έχετε έναν πουρέ.
  2. Σε μέτρια κατσαρόλα προσθέστε το μείγμα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει και να δένει.
  4. Βγάλτε το σκεύος από τη φωτιά, μοιράστε σε μπολάκια και πασπαλίστε με αμύγδαλα την κάθε μερίδα.
  5. Γαρνίρετε με σαφράν και κανέλα.
  6. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
  7. Εναλλακτικά μπορείτε να το σερβίρετε από την αρχή σαν smoothie χωρίς να χρειαστεί να το βράσετε.

 

TOP