Υλικά για 5 μέτριες φλαούνες των 200γρ.
Για τη γέμιση (900γρ)
- 450γραναρή ανάλατη (1 συσκευασία), ΓΑΛΠΟ
- 250γρ αιγοπρόβειο χαλούμι (1 συσκευασία), ΛΙΒΑΔΙ
- 2αυγά μεγάλα (120γρ), ελευθέρας βοσκής
- 4 κ.σ. (50γρ) σιμιγδάλι, ψιλό
- 2 κ.σ. (40γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Belbake
- 1 κ.σ. (20γρ) μέλι, Γλυκάνθη
- 1 κ.γ. (5γρ)μπέικιν πάουντερ
- 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- 2 συσκευασίες σαφράν, Deluxe
- 4 κ.σ. (50γρ) σταφίδες, Belbake
Για τη ζύμη (300γρ)
- 150γρ (1 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο Belbake
- 75γρ (½ φλιτζάνι) βουβαλίσιο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.σ. (40γρ) ανάλατοβούτυρο, μαλακό, Milbona
- 1 κ.σ. (20γρ) μέλι, Γλυκάνθη
- 2 κ.γ. μηλόξιδο ή ξύδι από ρόδι, Deluxe
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαστίχα, αλεσμένη
- ½ κ.γ. μαχλέπι, αλεσμένο
- ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
Για το γλάσο/ επάλειψη
- Για τη γέμιση: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τις σταφίδες) και αλέστε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε τις σταφίδες. Ακολούθως, φτιάξτε 5 μπάλες των 180 γραμμαρίων η κάθε μία.
- Για τη ζύμη: Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά και ζυμώστε πολύ καλά έτσι ώστε το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη για 15΄ να ξεκουραστεί.
- Για την προετοιμασία: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ºC και στρώστε ένα επίπεδο ταψί με λαδόχαρτο.
- Όταν ξεκουραστεί η ζύμη κάνετε 5 μικρές μπάλες των 60γρ και με τον πλάστη ανοίξτε σε στρογγυλά φύλλα πάχους μισού εκατοστού.
- Τοποθετήστε τη γέμιση σε σχήμα μπάλας στο κέντρο της ζύμης. Διπλώστε τη ζύμη προς τη γέμιση σχηματίζοντας ένα τρίγωνο ή τετράγωνο. Με ένα πιρουνάκι πατήστε τις γωνίες ελαφρά έτσι ώστε να σφραγιστούν. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες φλαούνες.
- Αλείψτε τις με το αυγό, πασπαλίστε με σουσάμι και ψήστε στους 180ºC για περίπου 25΄.