Υλικά για 6 γρανίτες των 70γρ.
Για το παγωτό
- 600γρ. (2 μεγάλα) αβοκάντο (ζυγισμένα με το κουκούτσι – 400γρ. χωρίς το κουκούτσι)
- 200ml νερό
- 6 κ.σ. γάλα ζαχαρούχο, Milbona
- Χυμό από ένα λάιμ
- 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ
Για το γλάσο σοκολάτας
- 100γρ. σοκολάτα 81% κακάο, D. Gross
- 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, Milbona
- 6 φορμάκια παγωτού, Ernesto
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για το παγωτό σε επεξεργαστή τροφίμων και λιώστε τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Περάστε το μείγμα από κόσκινο για να αφαιρέσετε τυχόν ίνες από αβοκάντο και να πάρετε τη μυρωδιά από το λεμονόχορτο.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε 6 φορμάκια για παγωτό για 3 ώρες περίπου ή μέχρι το παγωτό να έχει πήξει καλά.
- Για να ξεφορμάρετε το παγωτό βουτήξτε τις φόρμες του παγωτού σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και γλασάρετε με τη σοκολάτα.
Για τη σοκολάτα
- Λιώστε τη σοκολάτα στο μπέν μαρί.
- Τοποθετήστε τα παγωτά που έχετε ξεφορμάρει επάνω σε λαδόχαρτο και με ένα πιρούνι ρίξτε με γρήγορες κινήσεις τη σοκολάτα επάνω στα παγωτά.
- Σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε πίσω στην κατάψυξη μέσα σε δοχείο στρωμένο με λαδόχαρτο μέχρι να τα σερβίρετε.