Υλικά για 6 γρανίτες των 70γρ.

Για το παγωτό

  • 600γρ. (2 μεγάλα) αβοκάντο (ζυγισμένα με το κουκούτσι – 400γρ. χωρίς το κουκούτσι)
  • 200ml νερό
  • 6 κ.σ. γάλα ζαχαρούχο, Milbona
  • Χυμό από ένα λάιμ
  • 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ

 

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 100γρ. σοκολάτα 81% κακάο, D. Gross
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, Milbona
  • 6 φορμάκια παγωτού, Ernesto

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για το παγωτό σε επεξεργαστή τροφίμων και λιώστε τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Περάστε το μείγμα από κόσκινο για να αφαιρέσετε τυχόν ίνες από αβοκάντο και να πάρετε τη μυρωδιά από το λεμονόχορτο.
  3. Τοποθετήστε το μείγμα σε 6 φορμάκια για παγωτό για 3 ώρες περίπου ή μέχρι το παγωτό να έχει πήξει καλά.
  4. Για να ξεφορμάρετε το παγωτό βουτήξτε τις φόρμες του παγωτού σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και γλασάρετε με τη σοκολάτα.

 

Για τη σοκολάτα

  1. Λιώστε τη σοκολάτα στο μπέν μαρί.
  2. Τοποθετήστε τα παγωτά που έχετε ξεφορμάρει επάνω σε λαδόχαρτο και με ένα πιρούνι ρίξτε με γρήγορες κινήσεις τη σοκολάτα επάνω στα παγωτά.
  3. Σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε πίσω στην κατάψυξη μέσα σε δοχείο στρωμένο με λαδόχαρτο μέχρι να τα σερβίρετε.
X