Ζυμαρικά αλά καρμπονάρα και τραγανό προσούτο

15

Χρόνος Παρασκευής

60'

Χρόνος Ψησίματος

2

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι, φαρφάλες, πένες, ριγκατόνι) | Combino
  • 1 ½ κ.σ. φυτικό βούτυρο ή ελαιόλαδο | νώμα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, ή ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου | Kania
  • 400 ml κρέμα φυτική ή γάλακτος | Milbona
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα | Milbona
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι | Kania

 

Γαρνιτούρες

  • 4 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Τραγανό προσούτο (συνταγή #4)
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα | Milbona

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Ετοιμάστε πρώτα το τραγανό προσούτο (συνταγή #4).

 

Για την καρμπονάρα

  1. Σε ένα τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  2. Προσθέστε την κρέμα και σιγοβράστε την μέχρι να ελαττωθεί στα ¾ και να δέσει.
  3. Ακολούθως αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί, το πιπέρι, 2 κ.σ. μαϊντανό και μισή ποσότητα από το προσούτο. Ανακατέψτε καλά.
  4. Περιχύστε τα ψημένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατέψτε για λίγο.
  5. Σερβίρετε σε πιάτο, γαρνίροντας τα ζυμαρικά με επιπλέον μαϊντανό, προσούτο και τυρί.

 

Για τα ζυμαρικά

  1. Σε 2,5 λίτρα νερό προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι και αφήστε το νερό να κοχλάσει (αναλογία ζυμαρικών-νερού 1:10).
  2. Όταν κοχλάσει το νερό, ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου του πακέτου, για να γίνουν al dente.
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
  4. Ρίξτε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Ρίξτε από πάνω τη σάλτσα και ανακατέψτε.
X