Ινδικό κάρυ Βομβάης με συνοδευτικό αρωματικό ρύζι

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2κ.σ.βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή
  • 1 κ.γ αρτύματα καυτερής πιπεριάς, Deluxe
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 ½ κ.γ. κάρυ σε σκόνη, Kania
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. αλεσμένους σπόρους κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. πιπεριά τσίλι σε σκόνη, Kania
  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρές μπουκιές, Του Χασάπη
  • 1 κ.γ. αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 400γρ ντομάτες κονσέρβα, ψιλοκομμένες, Freshona
  • 425ml γάλα καρύδας, Vitasia
  • Καβουρδισμένα κάσιους, για γαρνίρισμα
  • Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και το ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε το σκόρδο, φρέσκο τσίλι, τζίντζερ, κάρυ, κύμινο, κόλιανδρο ξηρό και την σκόνη τσίλι. Ανακατεύετε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέστε στη συνέχεια το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Προσθέστε αλάτι, τις ντομάτες και το γάλα καρύδας. Ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά, αφήνοντας το κοτόπουλο να ψηθεί για άλλα δεκαπέντε λεπτά.
  5. Η σάλτσα θα πρέπει να δέσει ελαφρά, οπότε εάν χρειαστεί, ανακατέψτεανάδιαστήματα για να μην κολλήσει.
  6. Σερβίρεται πάνω από ρύζι, με γαρνιτούρα ψιλοκομμένα κάσιους και  φρέσκα φύλλα κόλιανδρο.

 

Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με καρότο, σταφίδες και ξηρούς καρπούς

(Υλικά για 4-6 άτομα)

  • 2 κ.σ. βούτυρο, Milbona
  • 2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι ή jasmine, Golden Sun
  • 4,5 φλιτζ. ζεστό ζωμό κοτόπουλο, Cusina, ή ζεστό νερό
  • 1 μικρό καρότο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 4 κ.σ. σταφίδες, Alesto
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα ή κάσιους, χοντροκομμένα, Alesto
  • 4 γαρίφαλα ολόκληρα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • Αλάτι (προαιρετικά), ΚΥΠΑΡΙ

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό.
  2. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
  4. Προσθέστε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό ή ζωμό, και ανακατέψτε.
  5. Προσθέστε το καρότο, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς, τα γαρίφαλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
  6. Βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με καπάκι και αφήστε για 7-8 λεπτά (ή μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός).
  7. Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  8. Πριν σερβίρετε αφαιρέστε τα ολόκληρα γαρίφαλα.
TOP