Ινδικό κάρυ Τίκα Μασάλα με συνοδευτικό αρωματικό ρύζι

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη μαρινάδα

  • 1 συσκευασία (600γρ) κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρές μπουκιές, Του Χασάπη
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 συσκευασία (200γρ) γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
  • 1 κ.γ. πάπρικα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
  • 1κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κουρκουμά
  • 1 κ.γ. αρτύματα με τσίλι, Deluxe
  • 1 κ.σ. ντομάτα πάστα, Kania
  • 500γρ ντομάτες πασάτα, Freshona
  • 200γρ νερό
  • 1 συσκευασία (200γρ) γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • Φύλλακόλιανδρου,για γαρνίρισμα

Μέθοδος παρασκευής

  1. Κόψτε το κοτόπουλο στήθος σε κύβους και μαρινάρετέ το μέσα στο λεμόνι, γιαούρτι, σκόρδο, τζίντζερ, αλάτι, κύμινο, garam masala και πάπρικα. Αφήστε το να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 240°C.
  3. Στρώστε το ταψί με λαδόχαρτο, απλώστε τα κομμάτια κοτόπουλο και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
  4. Παράλληλα ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι.
  5. Στη συνέχεια προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 15 δευτερόλεπτα.
  6. Ακολούθως βάλτε με τη σειρά όλα τα μπαχαρικά της συνταγής και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματα τους.
  7. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, την πασάτα και το νερό και βράστε για 5 λεπτά.
  8. Τελευταία προσθέστε το γιαούρτι και το κοτόπουλο και βράστε για 2 λεπτά.
  9. Εκτός φωτιάς, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι.

 

Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με κάρδαμο

Υλικά

  • 1 φλιτζ.ρύζι μπασμάτι, Golden Sun
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. ολόκληρους σπόρους κάρδαμο

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και βγει το νερό καθαρό.
  2. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό μαζί με το βούτυρο, το κάρδαμο και το αλάτι.
  4. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
  5. Αφήστε για 10-11 λεπτά ξεσκέπαστο (ή μέχρι να απορροφήσει το νερό). Μην ανακατέψετε το ρύζι.
  6. Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  7. Πριν σερβίρετε σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.
TOP