Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη μαρινάδα
- 1 συσκευασία (600γρ) κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρές μπουκιές, Του Χασάπη
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 συσκευασία (200γρ) γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
- 1 κ.γ. πάπρικα
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο σε λεπτό τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
- 1κ.γ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κ.γ. αρτύματα garam masala, Deluxe
- 1 κ.γ. αλεσμένο κουρκουμά
- 1 κ.γ. αρτύματα με τσίλι, Deluxe
- 1 κ.σ. ντομάτα πάστα, Kania
- 500γρ ντομάτες πασάτα, Freshona
- 200γρ νερό
- 1 συσκευασία (200γρ) γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- Φύλλακόλιανδρου,για γαρνίρισμα
Μέθοδος παρασκευής
- Κόψτε το κοτόπουλο στήθος σε κύβους και μαρινάρετέ το μέσα στο λεμόνι, γιαούρτι, σκόρδο, τζίντζερ, αλάτι, κύμινο, garam masala και πάπρικα. Αφήστε το να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 240°C.
- Στρώστε το ταψί με λαδόχαρτο, απλώστε τα κομμάτια κοτόπουλο και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Παράλληλα ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το αλάτι.
- Στη συνέχεια προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 15 δευτερόλεπτα.
- Ακολούθως βάλτε με τη σειρά όλα τα μπαχαρικά της συνταγής και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματα τους.
- Προσθέστε την πάστα ντομάτας, την πασάτα και το νερό και βράστε για 5 λεπτά.
- Τελευταία προσθέστε το γιαούρτι και το κοτόπουλο και βράστε για 2 λεπτά.
- Εκτός φωτιάς, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε με ρύζι.
Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με κάρδαμο
Υλικά
- 1 φλιτζ.ρύζι μπασμάτι, Golden Sun
- 2 φλιτζ. νερό
- 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ. ολόκληρους σπόρους κάρδαμο
Μέθοδος παρασκευής
- Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και βγει το νερό καθαρό.
- Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό μαζί με το βούτυρο, το κάρδαμο και το αλάτι.
- Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Αφήστε για 10-11 λεπτά ξεσκέπαστο (ή μέχρι να απορροφήσει το νερό). Μην ανακατέψετε το ρύζι.
- Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
- Πριν σερβίρετε σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει και να φύγει ο ατμός.