Ιταλικά μπισκότα “Pignoli” χωρίς αλεύρι

Υλικά για 18 μπισκότα

Ζύμη

  • 200γρ αμύγδαλα ανάλατα, ασπρισμένα (ακολουθεί συνταγή), Alesto
  • 200γρ λευκή ζάχαρη, Belbake
  • 2 ασπράδια (80γρ) αυγού
  • 100γρ κουκουνάρι (πινόλια), Alesto

Επιπλέων Γεύσεις/ Προαιρετικά:

  • ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι

Ασπρισμένα αμύγδαλα

  • 1 συσκευασία (200γρ) αμύγδαλα, Alesto
  • ζεστό νερό

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε αρκετό νερό για να καλύψει τα αμύγδαλα σε μια μικρή κατσαρόλα και κοχλάστε το.
  2. Ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα και βράστε για 2 με 3 λεπτά.
  3. Ακολούθως σουρώστε και κρυώστε τα με νερό της βρύσης.
  4. Αφού κρυώσουν ξεφλουδίστε με τα δάχτυλα.

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τη ζύμη

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε δύο ταψιά με λαδόχαρτο.
  2. Τοποθετήστε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε τα καλά. Προαιρετικά, προσθέστε και το ξύσμα.
  3. Τοποθετήστε τα ασπράδια μέσα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα αμύγδαλα και αλέστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ. Με δύο κουτάλια πλάστε σε μικρές μπάλες των 25γρ. Τοποθετήστε τα μπαλάκια επάνω στο λαδόχαρτο αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  5. Τοποθετήστε επάνω πινόλια.
  6. Ψήστε στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα.
  7. Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά μεταφέρετέ τα επάνω σε σχάρα.
  8. Φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 4 μέρες, στο ψυγείο μέχρι και 3 μήνες ή 9 μήνες στην κατάψυξη.

 

TOP