Υλικά για 18 μπισκότα
Ζύμη
- 200γρ αμύγδαλα ανάλατα, ασπρισμένα (ακολουθεί συνταγή), Alesto
- 200γρ λευκή ζάχαρη, Belbake
- 2 ασπράδια (80γρ) αυγού
- 100γρ κουκουνάρι (πινόλια), Alesto
Επιπλέων Γεύσεις/ Προαιρετικά:
- ½ κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
Ασπρισμένα αμύγδαλα
- 1 συσκευασία (200γρ) αμύγδαλα, Alesto
- ζεστό νερό
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετήστε αρκετό νερό για να καλύψει τα αμύγδαλα σε μια μικρή κατσαρόλα και κοχλάστε το.
- Ρίξτε μέσα τα αμύγδαλα και βράστε για 2 με 3 λεπτά.
- Ακολούθως σουρώστε και κρυώστε τα με νερό της βρύσης.
- Αφού κρυώσουν ξεφλουδίστε με τα δάχτυλα.
Μέθοδος παρασκευής
Για τη ζύμη
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε δύο ταψιά με λαδόχαρτο.
- Τοποθετήστε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αλέστε τα καλά. Προαιρετικά, προσθέστε και το ξύσμα.
- Τοποθετήστε τα ασπράδια μέσα σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα αμύγδαλα και αλέστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ. Με δύο κουτάλια πλάστε σε μικρές μπάλες των 25γρ. Τοποθετήστε τα μπαλάκια επάνω στο λαδόχαρτο αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
- Τοποθετήστε επάνω πινόλια.
- Ψήστε στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα.
- Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά μεταφέρετέ τα επάνω σε σχάρα.
- Φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 4 μέρες, στο ψυγείο μέχρι και 3 μήνες ή 9 μήνες στην κατάψυξη.