Υλικά

  • ¾ φλιτζάνιφυτικό λάδι, Vita D’or
  • 3 κ.σ.καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Riverocte
  • 1 κ.γ.baking powder
  • 1 φλιτζάνι μήλο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 1κ.σ. χυμό λεμόνι ανακατεμένο με 1 κ.γ. σόδα

Για την διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη, Belbake
Μέθοδος παρασκευής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να επιτύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  2. Βάζουμε το μίγμα σελαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
  4. Ακολούθως χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε καλά τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμο, αλλιώς το ψήνουμε λίγο ακόμη.
  5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε επάνω σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

X