Υλικά
- ¾ φλιτζάνιφυτικό λάδι, Vita D’or
- 3 κ.σ.καστανή ζάχαρη, Belbake
- 1 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Riverocte
- 1 κ.γ.baking powder
- 1 φλιτζάνι μήλο, τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
- 1κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
- 1κ.σ. χυμό λεμόνι ανακατεμένο με 1 κ.γ. σόδα
Για την διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη, Belbake
Μέθοδος παρασκευής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να επιτύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Βάζουμε το μίγμα σελαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
- Ακολούθως χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε καλά τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Aν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμο, αλλιώς το ψήνουμε λίγο ακόμη.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε επάνω σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.