Υλικά για ένα μικρό κέικ σε φόρμα με τρύπα 17χ9 εκ.

  • 125γρανάλατοβούτυρο λιωμένο, Milbona
  • 180γρ. (3/4 φλιτζ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο, Belbake
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 150γρ. (3/4 φλιτζ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μέτρια (100γρ.)αυγά
  • 1 μέτρια ώριμημπανάνα(200γρ με φύλλο και 125γρ χωρίς), λιωμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100γρ (1 συσκευασία) λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη, Fin Carré
  • 60γρ καρύδια ανάλατα (3/4 φλιτζ.), ψιλοκομμένα Alesto
  • 1κ.γ.εκχύλισμαβανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • 100γρ (1 συσκευασία) λευκή σοκολάτα λιωμένη μαζί με 2 κ.σ βούτυρο ανάλατο, Fin Carré
  • 20γρ καρύδια (2 κ.σ.), ψιλοκομμένα Alesto
  • Ζάχαρη άχνη (εναλλακτικά)

Μια αντικολλητική μεταλλική φόρμα 17 χ 9 εκ. (με τρύπα στη μέση)

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους180°C. Ακολούθως αλείψτε την φόρμα με λιωμένο βούτυροκαιπασπαλίστε με αλεύρι.
  2. Κοσκινίστετο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σεένα μπολ.
  3. Σε ένα ξεχωριστόμπολ χτυπάτετα αυγά και τηζάχαρη μαζί.
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε μέσα στα αυγά και τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυροκαιτις πολτοποιημένεςμπανάνες.
  5. Προσθέστε και τη πρέζα αλάτι.
  6. Διπλώστετο μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύετεκαλά μέχρι να έχετε ένα χυλό.
  7. Προσθέστετην ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα τα καρύδιακαι τη βανίλια και διπλώστε τα ξανά.
  8. Ρίξτετο μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε το για 45΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκε τρυπήστε το με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμο αλλιώς ψήστε το λίγο ακόμη.
  9. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα και ακολούθως σερβίρετε.
  10. Μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να το στολίστε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και καρύδια.

 

X