Υλικά για ένα μικρό κέικ σε φόρμα με τρύπα 17χ9 εκ.
- 125γρανάλατοβούτυρο λιωμένο, Milbona
- 180γρ. (3/4 φλιτζ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο, Belbake
- ½ κ.γ. baking powder
- 150γρ. (3/4 φλιτζ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μέτρια (100γρ.)αυγά
- 1 μέτρια ώριμημπανάνα(200γρ με φύλλο και 125γρ χωρίς), λιωμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 100γρ (1 συσκευασία) λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη, Fin Carré
- 60γρ καρύδια ανάλατα (3/4 φλιτζ.), ψιλοκομμένα Alesto
- 1κ.γ.εκχύλισμαβανίλιας
Για το σερβίρισμα
- 100γρ (1 συσκευασία) λευκή σοκολάτα λιωμένη μαζί με 2 κ.σ βούτυρο ανάλατο, Fin Carré
- 20γρ καρύδια (2 κ.σ.), ψιλοκομμένα Alesto
- Ζάχαρη άχνη (εναλλακτικά)
Μια αντικολλητική μεταλλική φόρμα 17 χ 9 εκ. (με τρύπα στη μέση)
Μέθοδος παρασκευής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους180°C. Ακολούθως αλείψτε την φόρμα με λιωμένο βούτυροκαιπασπαλίστε με αλεύρι.
- Κοσκινίστετο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σεένα μπολ.
- Σε ένα ξεχωριστόμπολ χτυπάτετα αυγά και τηζάχαρη μαζί.
- Στη συνέχεια, προσθέστε μέσα στα αυγά και τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυροκαιτις πολτοποιημένεςμπανάνες.
- Προσθέστε και τη πρέζα αλάτι.
- Διπλώστετο μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύετεκαλά μέχρι να έχετε ένα χυλό.
- Προσθέστετην ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα τα καρύδιακαι τη βανίλια και διπλώστε τα ξανά.
- Ρίξτετο μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε το για 45΄. Για να σιγουρευτείτε ότι ψήθηκε τρυπήστε το με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή σημαίνει πως είναι έτοιμο αλλιώς ψήστε το λίγο ακόμη.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα και ακολούθως σερβίρετε.
- Μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να το στολίστε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και καρύδια.