Υλικά για 32 τεμάχια:

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο, Rivercote
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη νηστίσιμη, λιωμένη, Vita D’or
  • 2 φακελάκια μαγιά, Belbake
  • 2κ.γ. ζάχαρη, Belbake
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη νηστίσιμη, λιωμένη Vita D’or
  • 8κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1 φλιτζάνισταφιδάκια, Alesto
  • Κανέλα αλεσμένη, Kania

Για την επάλειψη

2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη διαλυμένη σε 1 φλιτζάνι νερό ή μέλι, Γλυκάνθη

 


Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη καιδουλεύουμε το μίγμα καλά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες.
  7. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα ζύμης σε μακρόστενο φύλλο. Αλείφουμε το φύλλο με λιωμένη μαργαρίνη, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, και τοποθετούμε κατά μήκος του τις σταφίδες.
  8. Τυλίγουμε το φύλλο σε χοντρά κορδόνια, ξεκινώντας με τη μεγαλύτερη πλευρά του φύλλου.
  9. Στη συνέχεια περιστρέφουμε το φύλλο μας ελικοειδώς, σαν σαλιγκάρι, και το πιέζουμε καλά, σε πιτούλα, με τα χέρια μας.
  10. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλο το ζυμάρι.
  11. Τοποθετούμε τα κίφιλλα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ελαφρά.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούςΚελσίου για 20 λεπτά.
  13. Ότανψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  14. Τα περιχύνουμε με γλάσο ζάχαρης ή με μέλι
X