Κανελόνι με κιμά κοτόπουλο και μανιτάρια

Βασική συνταγή για 8 λαζάνια μήκους 12-18 εκατοστών

  • 300γρ λεπτή σεμολίνα, Belbake
  • 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 120γρ (2 μεγάλα) αυγά
  • 20γρ μεγάλα φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • ½ κ.γ. αλάτι

 

Μέθοδος παρασκευής

1.     Ζεστάνετε 200γρ νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Ζεματίστε τον βασιλικό για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τοποθετήστε τον σε νερό με παγάκια για να σταματήσει το ψήσιμο.

2.     Στραγγίστε ελαφρά τον βασιλικό με τα χέρια σας και τοποθετήστε τον σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (με λεπίδα).

3.     Τοποθετήστε μέσα στον κάδο το αυγό, το ξύσμα και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι ο βασιλικός να πολτοποιηθεί.

4.     Ακολούθως, τοποθετήστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να μοιάζει με ψίχουλα.

5.     Βγάλτε τη ζύμη και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Τυλίξτε σε μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί σε ένα δροσερό μέρος για 1 ώρα πριν τη χρήση.

6.     Κόψτε τη ζύμη σε 2 κομμάτια αλλά τυλίξτε ξανά τη δεύτερη ζύμη να μην αποξηραθεί.

7.     Πάρτε το ένα κομμάτι ζύμης και με ένα πλάστη ανοίξτε, χωρίς αλεύρι, τη ζύμη  σε  ένα μεγάλο ορθογώνιο μήκους 48 επί 72 εκατοστών περίπου.

8.     Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το ορθογώνιο σε 4 κομμάτια 12 επί 18 εκατοστών.

9.     Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με λεπτή σεμολίνα και καλύψτε τα κομμάτια ζύμης με πλαστική μεμβράνη.

10. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το δεύτερο και τρίτο κομμάτι της ζύμης.

 

Υλικά για 8 κανελόνι 

(8 κομμάτια λαζάνια)

  • 1 συσκευασία (600γρ) κιμά κοτόπουλο, Του Χασάπη
  • 50γρ μανιτάρια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
  • 2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας, Italiamo
  • 200 γρ τριμμένη μοτσαρέλα, Lovilio

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα ταψί απλώστε μια στρώση σάλτσα ντομάτας.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό και μπαχαρικά.
  3. Πλάστε τον κιμά σε 8 στενόμακρα λουκάνικα.
  4. Τοποθετήστε το κάθε κομμάτι κιμά πάνω στα λαζάνια και τυλίξτε σε ρολό δημιουργώντας έτσι τα κανελόνι.
  5. Ακολούθως βάλτε τα κανελόνι επάνω στη σάλτσα ντομάτας. Σκεπάστε με την υπόλοιπη σάλτσα.
  6. Καλύπτετε με τυρί και ψήνετε για 35-40 λεπτά σε ζεστό φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 

TOP