Καρπασίτικα Κουλούρια

Υλικά

  • 750γρ. αλεύρι τύπου 405, Βelbake
  • 750γρ. αλεύρι τύπου 550, Belbake
  • 7γρ. αλάτι, Κυπάρι
  • 15γρ. baking powder
  • 1½ κουταλάκι τσαγιού κανέλα αλεσμένη, Kania
  • ½ κουταλάκι τσαγιού γαρύφαλλα αλεσμένα
  • ½ κουταλάκι τσαγιού μέχλεπι αλεσμένο
  • ½ κουταλάκι τσαγιού μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 κουταλάκια τσαγιού γλυκάνισο αλεσμένο
  • 75γρ. βούτυρο,Vita D’or
  • 11γρ. ξηρή μαγιά διαλυμένη
  • 500γρ. γάλα , Γαλπο
  • 350γρ. αναρή φρέσκια κι ανάλατη, Γαλπο
  • 150γρ. ζάχαρη, Belbake
  • 100γρ. σησάμι

 

Παρασκευή

Λιώνουμε το βούτυρο. Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, baking powder και μυρωδιές. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύμε καλά.

 

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και λιώνουμε μέσα την αναρή. Διαλύουμε τη μαγιά σε 100γρ. χλιαρό νερό κι όταν αφρίσει την προσθέτουμε στο μείγμα γάλακτος/αναρής. Ρίχνουμε στο μείγμα αλεύρου και ζυμώνουμε πολύ καλα για 15′ (με μίξερ).

 

Φτιάχνουμε κουλούρια σαν χοντρά κορδόνια και τα τυλίγουμε στο σησάμι. Τους δίνουμε αν θέλουμε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.  Σκεπάζουμε με πετσέτα κι φήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45′ περίπου.

 

TOP