Κεσαντίγιας (Quesadillas)

Υλικά για 3 μεγάλες πίτες τορτίγιας

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ΕΥ
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. αγριοκύμινο, Kania
  • 1 κ.γ. καυτερή πιπεριά τσίλι, Kania
  • 1 συσκευασία (500γρ.) κιμά βοδινό, Του Χασάπη
  • 6 μεγάλες πίτες τορτίγιας ολικής άλεσης , Snack Day
  • 600γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ, ValleySpire

 

Για το σερβίρισμα

  • Σάλτσα guacamole, El Tequito
  • 6 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 λάιμ κομμένο στα τέσσερα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ζεστάνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι και σοτάρετε για ένα λεπτό. Αφού ιδρώσει προσθέστε το σκόρδο.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε το τσίλι και το αγριοκύμινο. Σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέστε τον κιμά, σοτάρετε μέχρι ο κιμάς να ψηθεί (ασπρίσει), περίπου 6-7 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
  4. Επάνω σε ένα άλλο επίπεδο τηγάνι, τοποθετήστε μια πίτα τορτίγιας και απλώστε το ένα τρίτο της ποσότητας από τον κιμά. Πασπαλίστε με 200γρ. τυρί. Κλείστε την πίτα, προσθέτοντας ακόμα μια τορτίγια επάνω στο τυρί με το κοτόπουλο.
  5. Ζεστάνετε το μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ψήστε περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφού ζεσταθεί από την μια πλευρά, αναποδογυρίστε την με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου.
  6. Μεταφέρετε την κεσαντίγια σε σανίδα κοπής και κόψτε την σε φέτες, σαν πίτσα. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε πιατέλα.
  7. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες 4 τορτίγιες.
  8. Σερβίρετε με συνοδευτική σάλτσα γουακαμόλε, φρέσκο κόλιανδρο και λάιμ.
TOP