Κλασικά παξιμάδια με σταφίδες και αμύγδαλα

Υλικά για 24 τεμάχια

  • 100γρ σταφίδες, Alesto
  • 100γρ αμύγδαλα ωμά ολόκληρα με τη φλούδα, Alesto
  • 3 κ.σ. μπράντι, Majestät
  • 1 κ.σ. αλεύρι Φαρίνα «00», ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • 3 μέτρια αυγά (150 γρ)
  • 100γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 100γρ αλεύρι Φαρίνα «00», ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ
  • ½ κ.γ. baking powder, Belbake

 

Μέθοδος Παρασκευής

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα μαζί με 3 κ.σ. μπράντι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να προσθέτουμε το αλεύρι.
  2. Σε δύο μέτρια μπολ χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα τρίτο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε καλά.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας το ίδιο σύρμα που χτυπήσαμε τη μαρέγκα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  5. Χρησιμοποιώντας μια μαρίζα, ενώνουμε απαλά τη μαρέγκα μαζί με το μείγμα του κρόκου μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  6. Ακολούθως προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τα αυγά, το αλεύρι ανακατεμένο καλά με το baking powder.
  7. Στο μικρό μπολ που έχουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα με τις σταφίδες στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά.
  8. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκατοστών με λαδόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  9. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο. Βγάζουμε το ψημένο μείγμα (που μοιάζει σαν παντεσπάνι) σε μια σανίδα κοπής και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
  10. Μέχρι να κρυώσει χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόχαρτο.
  11. Κόβουμε το μείγμα σε 12 μεγάλες λωρίδες και μετά κόβουμε τις λωρίδες στα δύο για να σχηματιστούν μικρά παξιμάδια.
  12.  Τα τοποθετούμε πλαγίως στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ακολούθως γυρνάμε τα παξιμάδια και από την άλλη μέχρι να ροδίσουν για ακόμη 15 λεπτά.
  13.  Αφού ψηθούν τα τοποθετούμε επάνω σε σχάρα και αφού κρυώσουν, αποθηκεύουμε σε δοχεία αεροστεγώς κλεισμένα.
TOP