Υλικά για 12 άτομα
• Φυτικό λάδι για το άλειμμα, Vida d’or
• 800γρ. τσιπ τορτίγιας, El Tequito
• 600γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ, Valley Spire
• 200γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη, ΓΑΛΠΟ
• Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, για γαρνιτούρα
Συνοδευτικές σάλτσες
Σάλτσα Cruda
Υλικά
- 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους (χωρίς σπόρια)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπέρι jalapeno, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένο
- Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κ.γ αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γκουακαμόλε (Guacamole)
Υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 κ.σ ξινή κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι, ΠΡΟΜΕΛ
- Χυμό από ένα λάιμ
- 4 κ.σ φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ κύμινο σε σκόνη, Kania
- ½ κ.γ αλάτι
- 1 τσίλι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Ξινή κρέμα
Υλικά
- 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι ΠΡΟΜΕΛ
- Χυμό από μισό λάιμ
- 1 κ.γ λιωμένο σκόρδο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- Αλάτι, πιπέρι, Κυπάρι
Μέθοδος παρασκευής για τα νάτσος
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C. Αλείψτε με λάδι 2 μεγάλες πυρίμαχες πιατέλες σερβιρίσματος. (Μπορείτε εναλλακτικά να τοποθετήσετε λαδόχαρτο σε ταψί και όταν ψηθούν τα νάτσος να τα βάλετε σε πιάτο, βγάζοντας παράλληλα το λαδόχαρτο).
- Μοιράστε τα νάτσος στις δύο πιατέλες και από πασπαλίστε με τα τυριά.
- Τοποθετήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο, τα σερβίρετε με τα συνοδευτικά και γαρνίρετε με κόλιανδρο.
Μέθοδος παρασκευής για την σάλτσα
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Μέθοδος παρασκευής για το γκουακαμόλε
-
- Βάλτε τα αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ και πολτοποιήστε τα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε.
Μέθοδος παρασκευής για την ξινή κρέμα
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.