Υλικά για 12 άτομα

• Φυτικό λάδι για το άλειμμα, Vida d’or
• 800γρ. τσιπ τορτίγιας,
El Tequito
• 600γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ,
Valley Spire
• 200γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη, ΓΑΛΠΟ
• Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, για γαρνιτούρα

Συνοδευτικές σάλτσες

Σάλτσα Cruda

Υλικά

  • 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους (χωρίς σπόρια)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπέρι jalapeno, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γκουακαμόλε (Guacamole)

      Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 κ.σ ξινή κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι, ΠΡΟΜΕΛ
  • Χυμό από ένα λάιμ
  • 4 κ.σ φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ κύμινο σε σκόνη, Kania
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 1 τσίλι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Ξινή κρέμα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι ΠΡΟΜΕΛ
  • Χυμό από μισό λάιμ
  • 1 κ.γ λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • Αλάτι, πιπέρι, Κυπάρι

Μέθοδος παρασκευής για τα νάτσος

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C.  Αλείψτε με λάδι 2 μεγάλες πυρίμαχες πιατέλες σερβιρίσματος. (Μπορείτε εναλλακτικά να τοποθετήσετε λαδόχαρτο σε ταψί και όταν ψηθούν τα νάτσος να τα βάλετε σε πιάτο, βγάζοντας παράλληλα το λαδόχαρτο).
  2. Μοιράστε τα νάτσος στις δύο πιατέλες και από πασπαλίστε με τα τυριά.
  3. Τοποθετήστε στον προθερμασμένο φούρνο  μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  4. Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο, τα σερβίρετε με τα συνοδευτικά και γαρνίρετε με κόλιανδρο. 

Μέθοδος παρασκευής για την σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

Μέθοδος παρασκευής για το γκουακαμόλε

    1. Βάλτε τα αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ και πολτοποιήστε τα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
    2. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε.

Μέθοδος παρασκευής για την ξινή κρέμα

Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

X