Κλασσική σοκολατόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο

Υλικά για μια τάρτα των 27εκατοστών

Για τη ζύμη:

  • 125γρ. βούτυρο ανάλατο , Milbona
  • 100γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ κ.γ αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κ.σ. κρύο νερό ή βότκα ή λευκό ρούμι, Liberté

Για τη γέμιση:

  • 200γρ. κρέμα γάλακτος, Milbona
  • 125γρ. βούτυρο ανάλατο , Milbona
  • 250γρ. μαύρη σοκολάτα Ecuador, 70% στερεά κακάο, J.D. Gross
  • 200γρ. κουβερτούρα 50-52% στερεά κακάο, Fin Carré
  • 150γρ. κρύο γάλα, Milbona

Για το πασπάλισμα:

  • 1 κ.σ. κακάο, Belbake

Μέθοδος παρασκευής

Για τη ζύμη:

  1. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μίξερ προσθέσετε ζάχαρη μαζί με το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άµµος (ρίζιασμα).
  3. Προσθέστε τους κρόκους με το νερό (ή το οινόπνευμα της επιλογής σας) και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Μη την δουλέψετε πολύ γιατί θα μαζέψει στο ψήσιμο.
  4. Βγάλτε την από το μίξερ και κάντε την σαν στενόμακρο λουκάνικο.
  5. Τυλίξτε τη με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για μια ώρα.
  6. Όταν η ζύμη παγώσει, τοποθετήστε την επάνω σε σανίδα κοπής και κόψτε τη σε φέτες του 0,5 εκατοστού.
  7. Στρώστε με λαδόχαρτο μια τάρτα διαμέτρου 27 εκατοστών. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη φόρμα ένα εκατοστό έτσι ώστε να βγει πιο εύκολα η ζύμη της τάρτας όταν ψηθεί.
  8. Τοποθετήστε τα κομμάτια (ροδέλες) της ζύμης μέσα στη τάρτα. Ενώστε τη ζύμη με τα δάκτυλα σας μέχρι να έχετε μια ολόκληρη ενωμένη βάση τάρτας.
  9. Τοποθετήστε ξανά τη τάρτα μέσα στη κατάψυξη για μισή ώρα. Με αυτό το τρόπο αποφεύγετε τον κλασσικό τρόπο ψησίματος της τάρτας με λαδόχαρτο και φασόλια.
  10.  Βγάλτε τη ζύμη από την κατάψυξη και ψήστε για 20 λεπτά στους 180°C (ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά).
  11. Αφού ψηθεί, αφήστε να κρυώσει λίγο και αφαιρέστε την προσεκτικά σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Αφαιρέστε και το λαδόχαρτο.

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος.
  2. Βράστε το μείγμα και αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Προσθέστε μέσα το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν καλά.
  1. Προσθέστε μέσα στο λιωμένο μείγμα, το κρύο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθεί το μίγμα.

Για το τελείωμα:

  1. Αδειάστε το μείγμα μέσα στη ψημένη τάρτα.
  2. Αφήστε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει και να δέσει το μείγμα της τάρτας ή τοποθετήστε το ψυγείο για δύο ώρες για πιο γρήγορα αποτελέσματα.
  3. Πασπαλίστε με το κακάο και σερβίρετε.
TOP