Υλικά για 6-8 άτομα

500γρ. Χυλοπίτες Combino

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι, Vita Dor
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
  • 2 κονσέρβες (800γρ) ντομάτες κονκασέ, Freshona
  • 1 κ.γ. αποξηραμένo θυμάρι
  • 1 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό

Για τα λαχανικά:

  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο, DELUXE
  • 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • Αρωματικά ψιλοκομμένα (δεντρολίβανο)

Για το τελείωμα:

  • Φέτα, ΓΑΛΠΟ
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Μέθοδος παρασκευής

Για τα λαχανικά:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
  2. Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
  3. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μπολ και προσθέστε σκόρδο, μηλόξιδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι,  κι αρωματικά. Ανακατέψτε καλά και τα τοποθετήστε τα αραιά σε ταψί με λαδόκολλα.
  4. Ψήστε για 25’ ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ακολούθως, ανακατέψτε ακόμα μια φορά και αφήστε τα ξανά να ψηθούν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.

Για τη σάλτσα:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι μέχρι να μαράνει.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματα.
  1. Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας καλά την κατσαρόλα.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες και το βασιλικό.
  3. Σιγοβράστε για 5 λεπτά.
  1. Όταν τελειώσει η σάλτσα εάν επιθυμείτε προσθέστε βούτυρο για να γλασάρει η σάλτσα.

Για το τελείωμα:

  1. Βράστε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις σε ένα βαθύ πιάτο.
  3. Προσθέστε από πάνω σάλτσα ντομάτας, τα λαχανικά και γαρνίρετε με τριμμένη φέτα και φρέσκο βασιλικό.

 

X