Υλικά για 8 άτομα:
- 8 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 4κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες σε λεπτό τρίφτη
- 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 3κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Πιπέρι, Kania
- Λάδι για τηγάνισμα, Vita D’or
Συνοδευτικά
- Νηστίσιμηξινόκρεμα (ακολουθεί συνταγή)
- Πίτες
- Σαλάτα
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τατριμμένα κολοκυθάκια μαζί με το αλάτι. Τα αφήνουμε μισή ώρα και στη συνέχεια τα πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να φύγει το νερό τους.
- Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα σφίγγουμε με τα χέρια μέχρι να φύγει το νερό τους.
- Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια σε ένα μεγαλύτερο μπολ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε μικρούς κεφτέδες.
- Σε ένα επίπεδο τηγάνι ετοιμάζουμε το λάδι. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται σε ζεστή πίτα με νηστίσιμη ξινόκρεμα και σαλάτα.
Νηστίσιμη ξινόκρεμα
- 2 φλιτζάνια ωμά κάσιους,Alesto
- 1κ.σ. ξίδι, Pason
- 2 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
- ¾ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
- 1φλιτζάνι νερό, ή όσο χρειάζεται μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα
Για την νηστίσιμη ξινόκρεμα
1. Καλύπτουμε τα κάσιους με κρύο νερό και τα αφήνουμε 8 μέχρι 24 ώρες.
2. Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα τοποθετούμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής. Τα αλέθουμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ρευστό, κρεμώδες μίγμα.