Υλικά για 8 άτομα:

  • 8 μεγάλα κολοκυθάκια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 4κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες σε λεπτό τρίφτη
  • 2 μεγάλα καρότα, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 3κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι, Kania
  • Λάδι για τηγάνισμα, Vita D’or

 

Συνοδευτικά

  • Νηστίσιμηξινόκρεμα (ακολουθεί συνταγή)
  • Πίτες
  • Σαλάτα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τατριμμένα κολοκυθάκια μαζί με το αλάτι. Τα αφήνουμε μισή ώρα και στη συνέχεια τα πιέζουμε με τα χέρια μέχρι να φύγει το νερό τους.
  2. Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα σφίγγουμε με τα χέρια μέχρι να φύγει το νερό τους.
  3. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια σε ένα μεγαλύτερο μπολ και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
  4. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε μικρούς κεφτέδες.
  5. Σε ένα επίπεδο τηγάνι ετοιμάζουμε το λάδι. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

 

Σερβίρονται σε ζεστή πίτα με νηστίσιμη ξινόκρεμα και σαλάτα.

 

Νηστίσιμη ξινόκρεμα

  • 2 φλιτζάνια ωμά κάσιους,Alesto
  • 1κ.σ. ξίδι, Pason
  • 2 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • ¾ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ¼  κ.γ. μαύρο πιπέρι, Kania
  • 1φλιτζάνι νερό, ή όσο χρειάζεται μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα

 

Για την νηστίσιμη ξινόκρεμα
1. Καλύπτουμε τα κάσιους με κρύο νερό και τα αφήνουμε 8 μέχρι 24 ώρες.
2. Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα τοποθετούμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής. Τα αλέθουμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ρευστό, κρεμώδες μίγμα.

 

 

X