Κοτόπουλο Κρασάτο “Poulet au Vin Rouge”

Υλικά για 2-3 άτομα

  • Για την μαρινάδα
  • 1 συσκευασία (650γρ.) κοτόπουλο μπούτι, Του Χασάπη
  • 2 ποτήρια ξηρό κόκκινο κρασί, Cimarosa
  • 1 ξηρό, μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Bouquet garni (4 κλωναράκια μαϊντανό, 2 κλωναράκια θυμάρι, 2 φύλλα δάφνης)
  • Για το μαγείρεμα
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 100γρ. κρεμμύδι ξηρό κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους Mirepoix
  • 100γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μανιτάρι πορτομπέλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί (αυτό που θα κρατήσουμε από την μαρινάδα)
  • ½ φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο, Kania
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Kania
  • Αλάτι (εάν χρειάζεται),  ΚΥΠΑΡΙ
  • 4 κ.σ. beurre manié (2 κ.σ. αλεύρι ζυμωμένο με 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο)
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετείστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ μαζί με τα υλικά της μαρινάδας. Αφήστε σκεπασμένο στο ψυγείο να μαριναριστεί από 8 μέχρι 24 ώρες.
  2. Αφού μαριναριστεί, σουρώστε την μαρινάδα και κρατήστε το κοτόπουλο και το κρασί.
  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάλτε 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο και τσιγαρίστε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Τοποθετείστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και κρατήστε το λίπος από το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το mirepoix: κρεμμύδι, καρότο και μανιτάρια. Μαγειρέψτε μέχρι να μαράνουν τα λαχανικά.
  6. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  7. Προσθέστε το ξηρό κόκκινο κρασί από τη μαρινάδα και το ζωμό.
  8. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν τα μπούτια.
  9. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέστε το ζυμωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
  10. Αφήστε το να σιγοβράσει χωρίς πώμα και ανά διαστήματα ανακατεύετε ελαφρά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  11. Τέλος σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
TOP