Κοτόπουλο μαρσάλα “Pollo Marsala”

Υλικά για 4 άτομα


 

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο από στήθος, χωρίς κόκκαλα
  • Αλεύρι για πανάρισμα, RIVERCODE
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, KANIA
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, MILBONA

 

  • 200γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • ½ φλιτζ.(100ml) γλυκό κόκκινο κρασί, Μαρσάλα ( κουμανταρία ή μαυροδάφνη)
  • ½ φλιτζ. (100ml) ζωμό κοτόπουλο, KANIA
  • Χυμό από ½ λεμόνι

 

 

 

Μέθοδος παρασκευής:

 

  1. Ανοίξτε το κοτόπουλο στα δυο σαν πεταλούδα, με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  2. Τοποθετείστε τα ανάμεσα σε 2 πλαστικές μεμβράνες και χτυπήστε τα καλά με έναν μπάτη, έτσι ώστε να έχουν ομοιόμορφο πάχος. Κόψτε το κάθε φιλέτο σε 2 ή σε 4 κομμάτια.
  3. Σε ένα πιάτο τοποθετήστε μια στρώση αλεύρι αναμειγμένο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.  Αλευρώστε ελαφρός τα φιλετάκια.
  4. Ζεστάνετε 1 κ.σ βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίστε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές.
  5. Τοποθετήστε τα φιλετάκια σε ένα πιάτο και σκεπάστε τα με ένα αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να διατηρηθούν ζεστά.
  6. Τοποθετήστε τον υπόλοιπο βούτυρο, στο τηγάνι και προσθέστε τα μανιτάρια. Σοτάρετε για 1 λεπτό.
  7. Προσθέστε το κρασί μαρσάλα, το ζωμό και τον χυμό λεμόνι.
  8. Προσθέστε στη σάλτσα τα φιλέτα κοτόπουλο.
  9. Σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να έχει ψηθεί και η σάλτσα να είναι γρασαρισμένη.

 

TOP