Υλικά  για 4-6 μερίδες

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 συσκευασία (600γρ.) καθαρισμένοι μηροί κοτόπουλο, κομμένοι σε μικρά κομμάτια, Του Χασάπη
  • 50γρ. λευκό ξηρό κρασί, Cimarosa
  • 1 τριμμένο καρότο σε χοντρό τρίφτη
  • 250γρ. κριθαράκι, Combino
  • 1 συσκευασία (500γρ) ντομάτα πασάτα, Freshona
  • 500γρ. ζεστό νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Πιπέρι, Kania
  • Ρίγανη, Mikado

 

Για το σερβίρισμα

  • ½ χυμό λεμόνι
  • Τριμμένο τυρί σκληρό όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, ΤΡΕΙΣ ΒΟΣΚΟΙ
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο θυμάρι

 

      Μέθοδος παρασκευής:

  1. Χρησιμοποιήστε μια αντικολλητική πλατιά κατσαρόλα ή αντικολλητικό τηγάνι με πώμα.
  2. Προσθέστε μέσα μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι.
  3. Ακολούθως, προσθέστε και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγουν τα αρώματά του.
  4. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε καλά μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα άσπρο χρώμα.
  5. Σβήστε με κρασί και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  6. Προσθέστε το καρότο, το κριθαράκι, τη ντομάτα πασάτα, το ζεστό νερό, τη πρέζα ζάχαρης, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  7. Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε την κατσαρόλα ή το τηγάνι με ένα πώμα.
  8. Βράστε για 12 λεπτά ανακατεύοντας ανά 2 λεπτά συνεχώς για να μην κολλήσει (το μείγμα θα είναι ρευστό όταν τελειώσει).
  9. Αφού το κριθαράκι ψηθεί σκεπάστε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε για ακόμα πέντε λεπτά μέχρι το γιουβέτσι να απορροφήσει τα υγρά του.
  10. Αφού ετοιμαστεί, ξεσκεπάστε το φαγητό, προσθέστε το χυμό λεμόνι και ανακατέψτε.
  11. Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο, μαϊντανό και θυμάρι.
X