Υλικά για 4 άτομα

  • 650γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε λωρίδες, Του Χασάπη
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο, Cusina
  • ½  φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη σε κονσέρβα, Freshona
  • 1 1/2  κ.γ.  κύμινο αλεσμένο
  • 1 1/2 κ.γ.  σπόρους κόλιαντρο
  • 1 1/2  κ.γ. ρίγανη, Mikado
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κρέας, Deluxe
  • ½  κ.γ. κανέλα αλεσμένη, Kania
  • 1/4  φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα, Alesto
  • 100γρ. σοκολάτα, 81 % στερεά κακάο,J.D.Gross

 

Γαρνιτούρα

  • Ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο
  • Σπόρους σουσάμι

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώστε 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  2. Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο ή σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε ακόμα 1 κ.σ. βούτυρο και συνεχίστε να σοτάρετε το κρεμμύδι και σκόρδο. Πασπαλίστε τα λαχανικά με αλάτι και πιπέρι. Αφού ροδίσουν, προσθέστε το τσίλι  και συνεχίστε να σοτάρετε.
  4. Ακολούθως προσθέστε το ζωμό και την ντομάτα και αφού κοχλάσουν χαμηλώστε τη φωτιά.
  5. Προσθέστε το κοτόπουλο και όλα τα μπαχαρικά της συνταγής: κύμινο, κόλιαντρο, ρίγανη, ανάμεικτα μπαχαρικά, και κανέλα.
  6. Σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  7. Τελευταία προσθέστε τα αμύγδαλα και σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  8. Αφαιρέστε από φωτιά και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κόλιαντρο και σουσάμι.

Σερβίρετε με ρύζι

X