Κοτόπουλο σουβλάκι “σατάι” με σάλτσα φιστικοβούτυρο

Υλικά για 4 μερίδες

Για τα σουβλάκια

  • 1 συσκευασία νωπά φιλετάκια κοτόπουλο, Του Χασάπη

Για τη σάλτσα

  • ½ συσκευασία (220γρ) φιστικοβούτυρο crunchy, MCENNEDY
  • ½ φλιτζ.κρέμα καρύδας, Vitasia
  • 2 κ.σ.σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 1 κ.γ.ξύσμα λεμόνι

Για τη γαρνιτούρα

  • Ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • Αγγουράκι κομμένο σε χοντρές φέτες και στη μέση
  • Λεμόνι κομμένο σε μικρά τρίγωνα

Ποτηράκια σφηνάκια για το σερβίρισμα

Ξυλάκια για σουβλάκι
Μέθοδος παρασκευής
Για τη σάλτσα:

  1. Τοποθετείστε το φιστικοβούτυρο, την κρέμα καρύδας, τη σόγια και το ξύσμα λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Ανακατέψτε πάνω από μέτρια φωτιά ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ακολούθως χωρίστε το μείγμα αυτό σε 2 μέρη.

 

Για τα σουβλάκια

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους180°C.
  2. Αλείψτε με το ένα μέρος της σάλτσας τα σουβλάκια.
  3. Σε ένα ταψάκι στρώστε λαδόχαρτο και τοποθετήστε τα σουβλάκια.
  4. Ψήστε για 15 με 20 λεπτά.
  5. Βγάλτε από τον φούρνο και περάστε πάνω το αγγουράκι και το λεμόνι.
  6. Πασπαλίστε μεκόλιαντρο.
  7. Τοποθετήστε την υπόλοιπη σάλτσα μέσα στα σφηνάκια και βάλτε μέσα το σουβλάκι.
  8. Σερβίρετε.

 

TOP