Κοτόπουλο σουβλάκι “σατάι” με σάλτσα φιστικοβούτυρο

Υλικά για 4 μερίδες:

Για τα σουβλάκια

  • 1 συσκευασία σουβλάκι κοτόπουλο, Του Χασάπη

Για την σάλτσα

  • ½ συσκευασία (220γρ.) φιστικοβούτυρο, MCENNEDY
  • ½ φλιτζ.κρέμα καρύδας, Vitasia
  • 2 κ.σ.σάλτσα σόγιας, Vitasia
  • 1 κ.γ.ξύσμα λεμονιού

Για τη γαρνιτούρα

  • Ψιλοκομμένο κόλιαντρο

Μέθοδος παρασκευής
Για τη σάλτσα:

  1. Τοποθετήστε το φιστικοβούτυρο, την κρέμα καρύδας, τη σόγια και το ξύσμα λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Ανακατέψτε το μείγμα πάνω σε μέτρια φωτιά ώστε να γίνει ομοιογενές, και
  3. Χωρείστε το σε 2 μέρη.

 

Για τα σουβλάκια

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Αλείψτε τα σουβλάκια με το ένα μέρος της σάλτσας.
  3. Σε ένα ταψάκι στρώστε λαδόχαρτο και τοποθετήστε τα σουβλάκια.
  4. Ψήστε για 15 με 20 λεπτά.
  5. Βγάλτε τα από το φούρνο και πασπαλίστε με κόλιαντρο.

Σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα.

TOP