Υλικά για 2-4 άτομα (με ή χωρίς συνοδευτικά)

  • 1 συσκευασία (600γρ) κοτόπουλο στήθος, Του Χασάπη
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, Kania
  • ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο, Kania
  • ½ κ.γ. κανέλα, Kania
  • Νιφάδες κόκκινου καυτερού πιπεριού (προαιρετικά), Deluxe

Για το σερβίρισμα

  • Φέτες λεμονιού (wedges)
  • 4 κ.σ. ρόδι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο, Alesto
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό


Για τη σάλτσα γιαούρτι/ ταχίνι:

  • 200γρ. ψημένα ρεβίθια, Terranea
  • 200γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά, ΓΑΛΠΟ
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ταχίνι, Γλυκάνθη
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο, Kania
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • Χλυαρό νερό, εάν χρειάζεται

 

 

Μέθοδος παρασκευής

Για το κοτόπουλο

  1. Ετοιμάστε μια μαρινάδα για το κοτόπουλο. Συνδυάστε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
  2. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 210 C°.
  4. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώστε το κοτόπουλο.
  5. Ψήστε το κοτόπουλο στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.
  6. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Κόψτε το σε μερίδες εάν χρειάζεται.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  1. Πολτοποιήστε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ.
  2. Ανακατέψτε τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
  3. Εάν η σάλτσα σας είναι πυκνόρρευστη, προσθέστε χλιαρό νερό.

Για το σερβίρισμα

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίστε το κουκουνάρι και βάλτε το στη συνέχεια σε ένα μπολ.
  2. Σερβίρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα μαζί με τις φέτες λεμόνι και τη σάλτσα.
  3. Πασπαλίζετε με κουκουνάρι, μαϊντανό και ρόδι.
X