Υλικά για 2-4 άτομα (με ή χωρίς συνοδευτικά)
- 1 συσκευασία (600γρ) κοτόπουλο στήθος, “Του Χασάπη”
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα, Kania
- ½ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- 1 κ.γ. αλεσμένο κύμινο, Kania
- ½ κ.γ. κανέλα, Kania
- Νιφάδες κόκκινου καυτερού πιπεριού (προαιρετικά), Deluxe
Για το σερβίρισμα
- Φέτες λεμονιού (wedges)
- 4 κ.σ. ρόδι
- 2 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο, Alesto
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Για τη σάλτσα γιαούρτι/ ταχίνι:
- 200γρ. ψημένα ρεβίθια, Terranea
- 200γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά, ΓΑΛΠΟ
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ταχίνι, Γλυκάνθη
- 1 μικρό καρότο τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
- 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο, Kania
- Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
- Χλυαρό νερό, εάν χρειάζεται
Μέθοδος παρασκευής
Για το κοτόπουλο
- Ετοιμάστε μια μαρινάδα για το κοτόπουλο. Συνδυάστε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
- Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 210 C°.
- Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώστε το κοτόπουλο.
- Ψήστε το κοτόπουλο στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.
- Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Κόψτε το σε μερίδες εάν χρειάζεται.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- Πολτοποιήστε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ.
- Ανακατέψτε τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
- Εάν η σάλτσα σας είναι πυκνόρρευστη, προσθέστε χλιαρό νερό.
Για το σερβίρισμα
- Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίστε το κουκουνάρι και βάλτε το στη συνέχεια σε ένα μπολ.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα μαζί με τις φέτες λεμόνι και τη σάλτσα.
- Πασπαλίζετε με κουκουνάρι, μαϊντανό και ρόδι.