Υλικά για 4-5 άτομα

 

Για τα φρούτα:

  • 125γρ. φρούτο της επιλογής σας κομμένο σε κύβους (αχλάδι, μήλο, πορτοκάλι, μανταρίνι, κεράσι)
  • 1 κ.σ ρούμι
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη, Belbake
  • ¼ κ.γ. κανέλα, Kania
  • 500ml γάλα πλήρες, Milbona

 

Για τη κρέμα:

  • 4 κρόκους αυγών
  • 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού (20γρ.), Belbake
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη, Belbake

 

Για το τελείωμα:

  • 4 κ.σ. κρυσταλική ζάχαρη για το καραμέλωμα, Belbake
  • 4-5 πυρίμαχα μικρά μπολ ειδικά για κρέμα καταλάνα, Belbake

 

Μέθοδος παρασκευής

 

Για τα φρούτα:

 

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετήστε το φρούτο της επιλογής σας μαζί με το ρούμι, φλούδα πορτοκάλι, ζάχαρη και κανέλα. Σκεπάστε και ψήστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το φρούτο (περίπου 5΄).
  2. Προσθέστε μέσα το γάλα και κοχλάστε. Ακολούθως σβήστε τη φωτιά και αφήστε να αρωματιστεί το γάλα για ακόμα 5 λεπτά. Όταν το γάλα πάρει τις μυρωδιές αφαιρέστε τη φλούδα πορτοκάλι.

 

Για τη κρέμα:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τους κρόκους, το αλεύρι καλαμποκιού και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Ρίξτε μέσα στο μείγμα με τα αυγά 1 φλιτζ. ζεστό γάλα και ανακατέψτε γρήγορα για να μην κόψει (όπως φτιάχνετε την σούπα αυγολέμονη).
  3. Πάνω από το γάλα τοποθετήστε ένα κόσκινο και επιστρέψτε το μείγμα με το αυγό μέσα στο υπόλοιπο ζεστό γάλα. Με αυτό το τρόπο αφαιρείτε τις μεμβράνες από το αυγό.
  4. Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά. Ανακατεύετε με το σύρμα για λίγα λεπτά να δέσει ελαφρά.
  5. Μοιράζετε την κρέμα σε τέσσερα μπολ.
  6. Αφού κρυώσει, τοποθετήστε στο ψυγείο για να παγώσει καλά (για 2 ώρες περίπου).

 

Για το σερβίρισμα:

  1. Πασπαλίστε τη κρέμα με 1 κ.σ. ζάχαρη και την καραμελώνετε με ένα φλόγιστρο. Εναλλακτικά την καραμελώνετε κάτω από το broiler του φούρνου (grill).
X