Υλικά για 4 κρέμ μπρουλέ

-400ml κρέμα γάλακτος (2 συσκευασίες), Milbona
-1 κ.γ. βανίλια
-6 κ.σ. (100γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
-6 κρόκους (100γρ.) αβγών ελευθέρας βοσκής

Για το καψάλισμα της κρέμας

  • 4 κ.σ. (70γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

 

Για τα πυρίμαχα σκεύη

  • Τέσσερα πήλινα σκεύη μήκους 12 και βάθος 3 εκατοστών, Ernesto

 

Μέθοδος παρασκευής

Για το μείγμα της κρέμας

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά όταν διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Παράλληλα, σε μια μπασίνα χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  3. Στη συνέχεια, ρίξτε τη μισή ζεστή κρέμα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατέψτε καλά.
  4. Ακολούθως, σουρώστε το μείγμα πίσω στην κρέμα και ανακατέψτε ξανά.
  5. Στη συνέχεια, μοιράστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.
  6. Τοποθετήστε τα πυρίμαχα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέστε ζεστό νερό (500ml) μέχρι τα 2/3 των σκευών.
  7. Ψήστε στους 160°C για 30 λεπτά. Βγάλτε τα σκεύη από τον φούρνο και το νερό. Αφήστε να κρυώσουν για μισή ώρα.
  8. Τέλος, τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν και να κρυώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.

Για το καψάλισμα της κρέμας

  1. Πασπαλίστε την κρύα επιφάνεια της κρέμας με 1 κ.σ. ζάχαρη.
  2. Καψαλίστε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, καψαλίστε τη ζάχαρη στο γκριλ του φούρνου.
  3. Περιμένετε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.

 

 

X