Υλικά για 4 κρέμ μπρουλέ
-400ml κρέμα γάλακτος (2 συσκευασίες), Milbona
-1 κ.γ. βανίλια
-6 κ.σ. (100γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
-6 κρόκους (100γρ.) αβγών ελευθέρας βοσκής
Για το καψάλισμα της κρέμας
- 4 κ.σ. (70γρ.) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
Για τα πυρίμαχα σκεύη
- Τέσσερα πήλινα σκεύη μήκους 12 και βάθος 3 εκατοστών, Ernesto
Μέθοδος παρασκευής
Για το μείγμα της κρέμας
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά όταν διαλυθεί η ζάχαρη.
- Παράλληλα, σε μια μπασίνα χτυπήστε με το σύρμα τους κρόκους μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Στη συνέχεια, ρίξτε τη μισή ζεστή κρέμα στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατέψτε καλά.
- Ακολούθως, σουρώστε το μείγμα πίσω στην κρέμα και ανακατέψτε ξανά.
- Στη συνέχεια, μοιράστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα σκεύη.
- Τοποθετήστε τα πυρίμαχα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέστε ζεστό νερό (500ml) μέχρι τα 2/3 των σκευών.
- Ψήστε στους 160°C για 30 λεπτά. Βγάλτε τα σκεύη από τον φούρνο και το νερό. Αφήστε να κρυώσουν για μισή ώρα.
- Τέλος, τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν και να κρυώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.
Για το καψάλισμα της κρέμας
- Πασπαλίστε την κρύα επιφάνεια της κρέμας με 1 κ.σ. ζάχαρη.
- Καψαλίστε τη ζάχαρη με φλόγιστρο. Αν δεν έχετε φλόγιστρο, καψαλίστε τη ζάχαρη στο γκριλ του φούρνου.
- Περιμένετε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.