Κρεμώδης σούπα λαχανικών με βασιλικό και κύμινο

Υλικά για 4 άτομα

  • 3-4κ.σ.ελαιόλαδο ΑΡΧΑΪΚΑ

 

Λαχανικά και Φρούτα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, 1 μέτριο καρότο, 1 μεγάλη πατάτα, 1 ώριμη ντομάτα 1 μικρό μήλο, 1 μικρό κολοκυθάκι όλα κομμένα σε χοντρές φέτες,
  • 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη στα τέσσερα,

 

Μπαχαρικά και Βότανα

  • 6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • Αλάτι, ΚΥΠΑΡΙ
  • Πιπέρι, Kania
  • 1 κ.γ. κύμινο

 

  • 2κ.σ. πολτό ντομάτας, Kania
  • Ζωμό λαχανικών, όσο χρειάζεται, Kania
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ολόκληρες

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα λαχανικά της συνταγής και ανακατέψτε τα καλά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Στρώστε το λαδόχαρτο σε ένα ταψί και απλώστε πάνω τα λαχανικά.
  3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 190°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέστε τα λαχανικά σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με το κύμινο, τον πολτό ντομάτας και το ζωμό.
  5. Καλύψτε τα λαχανικά με ζωμό και σιγοβράστε για 15 λεπτά ανακατεύονταςανάδιαστήματα.
  6. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το φρέσκο βασιλικό. Με ένα μπλέντερ χεριού ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πουρέ. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περνάτε την από σουρωτήρι.
  7. Αλατοπιπερώστεεάνχρειάζεται και προσθέτετε το ψιλοκομμένο τσίλι αν θέλετε η σούπα να είναι πιο πικάντικη.
  8. Σερβίρετε σε μικρό μπολ με γαρνιτούρα όπως στραγγιστό γιαούρτι, βασιλικό καικρουτόνια. Επίσης σερβίρετε με μάφινς (ακολουθεί συνταγή #4)

 

* Η σούπα τώρα μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για 3 ημέρες ή στον καταψύκτη έως 3 μήνες.

TOP