Υλικά για 4-6 άτομα

 

  • 3 κ.σ.ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, 1 μέτριο καρότο, 1 μεγάλη πατάτα, όλα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 200γρ. μανιτάρια άσπρα, ολόκληρα
  • 100γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ολόκληρα χωρίς σκληρό κοτσάνι
  • 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα από μέσα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 1 κ.γ. κύμινο αλεσμένο
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • Νερό, όσο χρειάζεται

 

Γαρνιτούρες

  • Σχοινόπρασο
  • Γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • Θυμάρι

 

Για τη μπρουσκέτα

  • 6 φέτες γαλλική μπαγκέτα
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 150γρ. τυρί που λιώνει όπως μοτσαρέλα, Lovilio

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα λαχανικά της συνταγής και ανακατέψτε τα καλά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Στρώστε το λαδόχαρτο σε ταψί και απλώστε πάνω τα λαχανικά.
  3. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Προσθέστε τα λαχανικά σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με το κύμινο και το νερό.
  5. Καλύψτε τα λαχανικά με νερό και σιγοβράστε για 15 λεπτά ανακατεύονταςανάδιαστήματα.
  6. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το θυμάρι. Με ένα μπλέντερ χεριού ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πουρέ. Για να έχετε μια πιο βελουδένια υφή, περνάτε την από σουρωτήρι.
  7. Αλατοπιπερώστεεάνχρειάζεται και προσθέτετε το ψιλοκομμένο τσίλι (αν θέλετε) έτσι ώστε η σούπα να γίνει πιο πικάντικη.
  8. Σερβίρετε σε μικρό μπολ με γαρνιτούρα όπως στραγγιστό γιαούρτι, σχοινόπρασο καιμπρουσκέτα με λιωμένο τυρί.

 

Για τις μπρουσκέτες

  1. Κόψτε τη μπαγκέτα σε στενόμακρες φέτες.
  2. Τοποθετήστε τις φέτες σε ένα ταψί και ψήστε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Βγάλτε τις από το φούρνο και απλώστε το τυρί από πάνω.
  4. Ψήστε για 2 λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί
X