Υλικά για 4-6 μερίδες:

Για τις Κροκέτες:

  • 500γρ. Ψημένος Σολομός, Trawlic –ακολουθεί η συνταγή
  • 1   Αβγό
  • 1   κ.σ. Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1   κ.σ. Μουστάρδα, Winarom
  • ½  κ.σ. Χυμό Λεμονιού
  • ½  κ.γ. Αρτύματα Καυτερής πιπεριάς,
    Deluxe
  • Αλάτι, Κυπάρι
  • 4   κ.σ. Αλεσμένες Νιφάδες Ρυζιού,
    Crownfield

 

Για την Κρούστα:

  • 1/2 φλιτζ. Τυρί Grana Padano τριμμένo, Lovilio
  • 1/2 φλιτζ. Αλεσμένες Nιφάδες Rυζιού, Crownfield

 

Για το τηγάνιμα:

  • Λάδι για τηγάνισμα, Vita D’or

 

Για τον Σολομό:

  • 4 Φιλέτα Σολομού (500γρ.), Trawlic
  • 8 Λεπτές φέτες Λεμονιού
  • Αλάτι, Κυπάρι
  • Πιπέρι, Kania
  • Θυμάρι
  • Κύμινο
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ

 

 

Για την συνοδευτική Σως:

  • 1/2 φλ. Στραγγιστό Γιαούρτι, Milbona
  • 1/3 φλ. Μαγιονέζα Light, Vitad’or
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα Dijon, Winarom
  • 1 κ.σ. Άνηθο ψιλοκομμένο

 

 

Για την Σαλάτα:

  • Ανάμεικτη σαλάτα, “Η κουζίνα μου”
  • Καρότο, Αγγουράκι και Ραπανάκι κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
    (χρησιμοποιώντας τον αποφλοιωτή)
  • Παντζάρι σε φέτες, Freshona
  • Φύλλα άνηθου


 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Για τον Σολομό:

 

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190°C.
  2. Σε ένα ταψί στρώνετε λαδόκολλα.
  3. Τοποθετείτε τον σολομό πάνω στο χαρτί, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με κύμινο και θυμάρι.
  1. Τοποθετείτε στο κάθε κομμάτι σολομού 2 λεπτές φέτες λεμονιού και ραντίζετε το κάθε κομμάτι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Ψήνεται στο φούρνο για 10-15 λεπτά.

 

 

Για την Συνοδευτική Σως:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί.

 

Για τις κροκέτες:

  1. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για την κρούστα, (νιφάδες ρυζιού και τυρί τριμμένο Grana Padano).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείστε τον ψημένο σολομό
    και λιώστε τον ελαφρά με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να επιτύχετε ομοιογενές μείγμα.
  4. Πλάστε το μείγμα σε μικρούς κεφτέδες.

 

  1. Περάστε το κάθε κεφτεδάκι από το μείγμα της κρούστας
    και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν καλά.
  2. Τοποθετείστε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σερβίρονται ζεστα με την συνοδευτική Σως και την Σαλάτα.

 

 


X