Λαβράκι με κρούστα φουντούκι και σάλτσα εσπεριδοειδών

Υλικά για 4 μερίδες:

Για το Λαβράκι:

  • oλόκληρο φρέσκο Λαβράκι καθαρισμένο και φιλεταρισμένο, Fresh Fish Today
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά

 

Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών

  • 1 κ.σ. μουστάρδα, Winarom
  • 1 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
  • χυμό από ένα μικρό λεμόνι (50γρ)
  • χυμό από ένα μικρό μανταρίνι (50γρ)
  • μοίρες από ένα μικρό πορτοκάλι (και 50γρ χυμό)
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
  • 150γρ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Για την κρούστα φουντούκι

  • 6 κ.σ. καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροαλεσμένα, Alesto

 

Μέθοδος παρασκευής

 

Για το λαβράκι

  1. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Φιλετάρετε (;;; δεν είναι ήδη φιλεταρισμένο;;) το ψάρι και χαράξτε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι την κάθε πλευρά του ψαριού. Κόψτε τα δύο φιλέτα του ψαριού στη μέση έτσι ώστε να έχετε 4 κομμάτια.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό.
  4. Αφού κάψει ελαφρά σοτάρετε το λαβράκι στο τηγάνι από την πλευρά της πέτσας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και η πέτσα να αρχίσει να γίνεται τραγανή.
  5. Γυρίστε πλευρά και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  6. Τοποθετήστε τα ψάρια επάνω στο ταψί με το λαδόχαρτο και γαρνίρετε με το φουντούκι.
  7. Ψήστε για 5-7΄.

 

Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών

  1. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτετη μουστάρδα, το μέλι μαζί με τους χυμούς των εσπεριδοειδών.
  2. Προσθέστε τοαλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέστε λίγο λίγο το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σάλτσα καλά δεμένη.
  4. Τελευταία προσθέστε τα μυρωδικά και τις μοίρες πορτοκάλι.

 

 

Για το τελείωμα του πιάτου και τη γαρνιτούρα

Τοποθετήστε το ψάρι σε μια πιατέλα και γαρνίρετε από πάνω με τη σάλτσα.

TOP