Υλικά για 4 μερίδες:
Για το Λαβράκι:
- oλόκληρο φρέσκο Λαβράκι καθαρισμένο και φιλεταρισμένο, “Fresh Fish Today”
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών
- 1 κ.σ. μουστάρδα, Winarom
- 1 κ.γ. μέλι, Γλυκάνθη
- χυμό από ένα μικρό λεμόνι (50γρ)
- χυμό από ένα μικρό μανταρίνι (50γρ)
- μοίρες από ένα μικρό πορτοκάλι (και 50γρ χυμό)
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- ½ κ.γ. πιπέρι, Kania
- 150γρ ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
- 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την κρούστα φουντούκι
- 6 κ.σ. καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροαλεσμένα, Alesto
Μέθοδος παρασκευής
Για το λαβράκι
- Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόχαρτο και προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Φιλετάρετε (;;; δεν είναι ήδη φιλεταρισμένο;;) το ψάρι και χαράξτε ελαφρά με κοφτερό μαχαίρι την κάθε πλευρά του ψαριού. Κόψτε τα δύο φιλέτα του ψαριού στη μέση έτσι ώστε να έχετε 4 κομμάτια.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό.
- Αφού κάψει ελαφρά σοτάρετε το λαβράκι στο τηγάνι από την πλευρά της πέτσας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και η πέτσα να αρχίσει να γίνεται τραγανή.
- Γυρίστε πλευρά και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά.
- Τοποθετήστε τα ψάρια επάνω στο ταψί με το λαδόχαρτο και γαρνίρετε με το φουντούκι.
- Ψήστε για 5-7΄.
Για τη σάλτσα εσπεριδοειδών
- Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτετη μουστάρδα, το μέλι μαζί με τους χυμούς των εσπεριδοειδών.
- Προσθέστε τοαλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε λίγο λίγο το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σάλτσα καλά δεμένη.
- Τελευταία προσθέστε τα μυρωδικά και τις μοίρες πορτοκάλι.
Για το τελείωμα του πιάτου και τη γαρνιτούρα
Τοποθετήστε το ψάρι σε μια πιατέλα και γαρνίρετε από πάνω με τη σάλτσα.