Υλικά για ταψί 25 επί 20 εκατοστών
- 1 συσκευασία (600γρ) κιμά κοτόπουλο, Του Χασάπη
- 50γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό καρότο τριμμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
- 1 συσκευασία λαζάνια (500γρ-24 φύλλα), Combino
- 1 συσκευασία (500γρ) σάλτσα ντομάτας, Italiamo
- 250γρ νερό
- 250γρ τριμμένη μοτσαρέλα Lovilio
- 200γρ φέτα, ΓΑΛΠΟ
- φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι) για το σερβίρισμα
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, και μπαχαρικά.
- Απλώστε τα λαζάνια σε ένα ταψί και μουλιάστε τα λαζάνια σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε και το νερό και ανακατέψτε. Η σάλτσα θα είναι αραιή, αλλά αυτό είναι απαραίτητο, μιας και τα ζυμαρικά θα τραβήξουν τα υγρά.
- Σε ένα ταψί απλώστε μια στρώση σάλτσα ντομάτας και από πάνω μια στρώση με 8 λαζάνια τα οποία έχουν μαλακώσει.
- Ακολούθως βάλτε μια στρώση κιμά, ρίξτε σάλτσα ντομάτας μέχρι να πάει παντού και πασπαλίστε με τυρί. Κρατήστε αρκετή σάλτσα ντομάτας και τυρί για το τελείωμα. Απλώστε ξανά 8 φύλλα λαζάνια.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
- Σκεπάστε με τα τελευταία λαζάνια, καλύψτε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίστε με τυρί.
- Σκεπάστε το ταψί με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 30 λεπτά στους 180°C, ξεσκεπάστε και συνεχίστε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
- Βγάλτε τα λαζάνια από τον φούρνο και αφήστε τα για 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
- Πασπαλίστε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε με σαλάτα.