Υλικά για ταψί 25 επί 20 εκατοστών

  • 1 συσκευασία (600γρ) κιμά κοτόπουλο, Του Χασάπη
  • 50γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
  • 1 συσκευασία λαζάνια (500γρ-24 φύλλα), Combino
  • 1 συσκευασία (500γρ) σάλτσα ντομάτας, Italiamo
  • 250γρ νερό
  • 250γρ τριμμένη μοτσαρέλα Lovilio
  • 200γρ φέτα, ΓΑΛΠΟ
  • φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι) για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, καρότο, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, και μπαχαρικά.
  2. Απλώστε τα λαζάνια σε ένα ταψί και μουλιάστε τα λαζάνια σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μπολ προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε και το νερό και ανακατέψτε. Η σάλτσα θα είναι αραιή, αλλά αυτό είναι απαραίτητο, μιας και τα ζυμαρικά θα τραβήξουν τα υγρά.
  4. Σε ένα ταψί απλώστε μια στρώση σάλτσα ντομάτας και από πάνω μια στρώση με 8 λαζάνια τα οποία έχουν μαλακώσει.
  5. Ακολούθως βάλτε μια στρώση κιμά, ρίξτε σάλτσα ντομάτας μέχρι να πάει παντού και πασπαλίστε με τυρί. Κρατήστε αρκετή σάλτσα ντομάτας και τυρί για το τελείωμα. Απλώστε ξανά 8 φύλλα λαζάνια.
  6. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
  7. Σκεπάστε με τα τελευταία λαζάνια, καλύψτε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίστε με τυρί.
  8. Σκεπάστε το ταψί με λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο. Ψήστε για 30 λεπτά στους 180°C, ξεσκεπάστε και συνεχίστε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  9. Βγάλτε τα λαζάνια από τον φούρνο και αφήστε τα για 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
  10. Πασπαλίστε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε με σαλάτα.

 

X