Λεμονάτα φιλετάκια κοτόπουλο στο φούρνο με σάλτσα πίρι-πίρι

Για το κοτόπουλο

  • 600γρ. φιλετάκια κοτόπουλο, του Χασάπη

 

Για τη σάλτσα πίρι-πίρι

  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα 4
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ή ½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη, Kania
  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο, Deluxe
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, Mikado
  • 1 κ.γ. Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • ½ κ.γ ξύσμα από λάιμ

 

Μέθοδος παρασκευής

Προετοιμασία για τη σάλτσα

  1. Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια λεία σάλτσα.

 

Για το κοτόπουλο

  1. Αφού ετοιμάσετε τη σάλτσα προσθέστε τη στο κοτόπουλο και ανακατέψτε. Ιδανικά, αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί από 2 μέχρι 24 ώρες.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
  3. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  4. Ακολούθως, τοποθετήστε από πάνω τα φιλετάκια.
  5. Ψήστε στο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα φιλετάκια.
  6. Για περισσότερη γεύση μπορείτε να τα ψήσετε και στο γκριλ.

 

Συνοδευτική πολύχρωμη σαλάτα με ντρέσινγκ μουστάρδας και μέλι

 

Για τη σαλάτα

  • 1 συσκευασία ανάμεικτα μαρούλια με κόκκινο λάχανο, Η κουζίνα μου
  • 1 καρότο κομμένα σε λεπτές φέτες (με τον αποφλοιωτή)
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό πορτοκάλι χωρισμένο σε μοίρες

 

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κ.σ ξύδι μήλου, DELUXE
  • 1 κ.γμουστάρδα, WINAROM
  • ½ κ.σ. μέλι, γλυκάνθη
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • Πιπέρι, Kania
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά

 

 

Μέθοδος παρασκευής

Για τη σαλάτα

  1. Ετοιμάστε τα λαχανικά και φρούτα της σαλάτας. Τοποθετείστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

 

Για το ντρέσινγκ

  1. Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε το ξύδι με ​​τη μουστάρδα με ένα σύρμα.
  2. Προσθέστε το μέλι, αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέστε λίγο λίγο το λάδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σάλτσα καλά δεμένη.
  4. Ραντίστε τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα και ανακατέψτε.

 

Συνοδευτικό αρωματικό ρύζι με σαφράν και κουκουνάρι

Υλικά

  • 1φλιτζ. ρύζι μπασμάτι, Golden Sun
  • 2 φλιτζ. ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 συσκευασία σαφράν (1γρ), Deluxe

Γαρνιτούρες:

  • Κουκουνάρι, Alesto

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ξεπλύνετε καλά το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και βγει το νερό καθαρό.
  2. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι επάνω σε μια λεκάνη και αφήστε το να στραγγίσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 4 φλιτζάνια νερό μαζί με το αλάτι.
  4. Προσθέστε το ρύζι και το σαφράν στο ζεστό νερό.
  5. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για 10 λεπτά ασκέπαστο (ή μέχρι να απορροφήσει το νερό).
  6. Ακολούθως βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα για 5-7 λεπτά.
  7. Πριν σερβίρετε σπάστε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει.
  8. Γαρνίρετε με κουκουνάρι.
TOP