Λεμονάτες πατάτες φούρνου

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κουτάκι μπύρα, Finkbräu Pils
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΙΚΑ
  • 1 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, DELUXE
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • Αλάτι Ιμαλαΐων
  • Νερό, όσο χρειάζεται

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
  2. Κόψτε τις στα 4 και βράστε για 12΄ από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό.
  3. Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τη μουστάρδα με τη μπύρα και ανακατέψτε με ένα σύρμα.
  4. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο το χυμό και ξύσμα λεμόνι, και το αλάτι.
  5. Στραγγίστε τις πατάτες και προσθέστε τις στο μεγάλο μπολ με τη μπύρα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τις καλά.
  6. Τοποθετήστε σε χαρτί στρωμένο με λαδόχαρτο και ραντίστε με λίγο νερό.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 30΄ με 40’ ή μέχρι να πάρουν χρώμα

TOP