Λεμονάτος σολομός στο φούρνο με σάλτσα πέρι-πέρι (πίρι-πίρι)

Για το ψάρι

  • 4 φιλέτα σολομού (περίπου 1 κιλό), Trawlic
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 8 λεπτές φέτες λεμονιού
  • Αλάτι, Κυπάρι
  • Πιπέρι, Kania
  • Θυμάρι

 

Μέθοδος παρασκευής

 

Για τον σολομό

  1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190°C.
  2. Από τα κομμάτια της λαδόκολλας, κόβετε 4 μεγάλα κομμάτια σε σχήμα καρδιάς.
  3. Τοποθετείτε 2 λεπτές φέτες λεμονιού στο κάθε δεξί κομμάτι της καρδιάς και αλείφετε το αριστερό κομμάτι με ελαιόλαδο.
  4. Πάνω στο λεμόνι τοποθετείτε το σολομό, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε θυμάρι.
  5. Κλείνετε ερμητικά τη λαδόκολλα διπλώνοντας προσεκτικά το χαρτί γύρω- γύρω.
  6. Τοποθετείτε τα πακετάκια σε ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά.

 

Σάλτσα πέρι-πέρι (πίρι-πίρι)

 

Υλικά

  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα 4
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1 καυτερή πιπεριά ή ½  κ.γ. τσίλι, Kania
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα, Kania
  • 1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί, Pason
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. νερό

 

Προετοιμασία για την σάλτσα

 

  1. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.
TOP