Υλικά 

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 400 γρ. γαρίδες *
  • 100 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους χωρίς τους σπόρους
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο Μαϊντανό
  • 100 γρ. ανανά κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 κ.τ.γ. Τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη
  • 50 γρ. Μηλόξυδο
  • 1/2 κ.τ.γ. ζάχαρη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

*Για τις γαρίδες: Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφός τους. Αφού τις καθαρίσουμε τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

  1. Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, τον ανανά, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το μηλόξυδο.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 7 λεπτά.
  4. Αφού ζεσταθούν τα μακαρόνια, σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, ανακατεύοντας καλά και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως και στολίζουμε με λίγο μαϊντανό και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
X