Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 400 γρ. γαρίδες *
- 100 γρ. ζωμό λαχανικών
- 150 γρ. ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους χωρίς τους σπόρους
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο Μαϊντανό
- 100 γρ. ανανά κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 κ.τ.γ. Τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη
- 50 γρ. Μηλόξυδο
- 1/2 κ.τ.γ. ζάχαρη
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
*Για τις γαρίδες: Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφός τους. Αφού τις καθαρίσουμε τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, τον ανανά, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το μηλόξυδο.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για 7 λεπτά.
- Αφού ζεσταθούν τα μακαρόνια, σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες, ανακατεύοντας καλά και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως και στολίζουμε με λίγο μαϊντανό και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.