Μάφιν με χαλούμι

10

Χρόνος Παρασκευής

20'

Χρόνος Ψησίματος

6-8

Μερίδες

*****

Βαθμός Δυσκολίας

Χρόνος Παρασκευής

Χρόνος Ψησίματος

Μερίδες

Βαθμός Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. χαλούμι | νώμα
  • 1 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 μεγάλα αυγά | νώμα
  • 200 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ηλιανθέλαιο | VitaDor
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | νώμα
  • 1 κ.γ. baking powder | belbake
  • ½ κ.γ. σόδα | belbake
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη | νώμα
  • ½ κ.γ. πιπέρι | Kania

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, baking powder, σόδα, αποξηραμένη ρίγανη και πιπέρι). Ανακατεύουμε καλά.
  2. Κόβουμε σε κυβάκια το χαλούμι και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά (αυγά, γάλα, ηλιανθέλαιο) και τα χτυπάμε καλά.
  4. Ακολούθως, σε ένα άλλο μπολ, ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τελευταία τα υλικά που κόψαμε.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6-8 φορμάκια για μάφιν.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 25 λεπτά περίπου.
X