Υλικά για 8 σουβλάκια
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα για σουβλάκι σε 16 κομμάτια, Του Χασάπη
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
- θυμάρι και ρίγανη
- 2 μικρές πράσινες πιπεριές κομμένες σε 16 τετράγωνα
- 8 μικρά ντοματίνια
- χαλούμι κομμένο σε 8 κύβους, Λιβάδι
- 8 μικρά ξυλάκια για σουβλάκι μήκους 13-15εκ. (εάν ψηθούν στο γκριλ πρέπει να είναι βρεγμένα με νερό)
Μέθοδος παρασκευής
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ το κοτόπουλο μαζί με ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 2 ως 24 ώρες.
- Αφού μαριναριστεί το κοτόπουλο, κόψτε όλα τα υλικά στο ίδιο μέγεθος (κύβους ή τετράγωνα).
- Ακολούθως περάστε τα υλικά στο ξυλάκι με την εξής σειρά:
- πρώτα έναν κύβο κοτόπουλο
- την πιπεριά
- ένα ντοματίνι
- το χαλούμι
- ακόμη μια πιπεριά
- και τελευταίο ακόμα έναν κύβο κοτόπουλο
- Ψήστε το κοντοσούβλι στην σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς το κάθε 3΄- 4΄ για να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά ψήστε απευθείας στο φούρνο στους 180°C για 30΄ – 35΄.
- Για το σερβίρισμα περιχύστε με τη λεμονάτη βελουτέ.
Για τη σάλτσα βελουτέ μανταριών shiitake
- 500ml κρύο νερό
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
- 4 μανιτάρια shiitake, κομμένα σε λωρίδες
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
- χυμό από μισό λεμόνι
- 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος, MILBONA
Μέθοδος παρασκευής για τη βελουτέ μανταριών:
- Βράστε το νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ξύσμα λεμόνι και τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαράνουν.
- Πασπαλίστε με αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Προσθέστε σιγά σιγά το ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να ψηθεί το αλεύρι.
- Παράλληλα ανακατέψτε το χυμό λεμόνι μαζί με την κρέμα γάλακτος.
- Όταν ψηθεί το αλεύρι και αρχίσει να δένει η σάλτσα, ρίξτε λίγη από τη ζεστή σάλτσα στο μείγμα με το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για ένα λεπτό.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος μέσα στη σάλτσα και ανακατέψτε.
- Αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε.
Χωριάτικη αυγοσαλάτα με ζυμαρικά
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 αυγά βραστά, κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα
- 250 γρ ζυμαρικά της επιλογής σας (πένες, φιογκάκια, φουσίλι), Combino
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
- 150γρ φρέσκα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 αγγουράκια ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κύβους
- 2 κ.σ. μηλόξιδο, Deluxe
- 150 γρ φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους, ΓΑΛΠΟ
- 2 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες, Freshona
- 1 χούφτα ελιές μαύρες, ΕΥ
- αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- πιπέρι, ΚΑΝΙΑ
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Μέθοδος παρασκευής
- Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίσετε και κρυώστε τα με τρεχούμενο νερό. Ακολούθως στραγγίσετέ τα από το περιττό νερό και λαδώστε τα με 3 κ.σ. ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ζυμαρικά μαζί με τα αυγά, ντοματίνια, αγγουράκι, τυρί, αγγουράκι ξιδάτο, ελιές μαύρες, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες.