Μαριναρισμένο κοντοσούβλι κοτόπουλο με χωριάτικη αυγοσαλάτα ζυμαρικών και λεμονάτη σάλτσα βελουτέ μανιταριών shiitake

Υλικά για 8 σουβλάκια

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα για σουβλάκι σε 16 κομμάτια, Του Χασάπη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
  • θυμάρι και ρίγανη
  • 2 μικρές πράσινες πιπεριές κομμένες σε 16 τετράγωνα
  • 8 μικρά ντοματίνια
  • χαλούμι κομμένο σε 8 κύβους, Λιβάδι
  • 8 μικρά ξυλάκια για σουβλάκι μήκους 13-15εκ. (εάν ψηθούν στο γκριλ πρέπει να είναι βρεγμένα με νερό)

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε σε ένα μπολ το κοτόπουλο μαζί με ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 2 ως 24 ώρες.
  2. Αφού μαριναριστεί το κοτόπουλο, κόψτε όλα τα υλικά στο ίδιο μέγεθος (κύβους ή τετράγωνα).
  3. Ακολούθως περάστε τα υλικά στο ξυλάκι με την εξής σειρά:
    • πρώτα έναν κύβο κοτόπουλο
    • την πιπεριά
    • ένα ντοματίνι
    • το χαλούμι
    • ακόμη μια πιπεριά
    • και τελευταίο ακόμα έναν κύβο κοτόπουλο
  4. Ψήστε το κοντοσούβλι στην σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς το κάθε 3΄- 4΄ για να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά ψήστε απευθείας στο φούρνο στους 180°C για 30΄ – 35΄.
  5. Για το σερβίρισμα περιχύστε με τη λεμονάτη βελουτέ.

 

Για τη σάλτσα βελουτέ μανταριών shiitake

  • 500ml κρύο νερό
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο, Deluxe
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 4 μανιτάρια shiitake, κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 6 κ.σ. κρέμα γάλακτος, MILBONA

 

Μέθοδος παρασκευής για τη βελουτέ μανταριών:

  1. Βράστε το νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ξύσμα λεμόνι και τα ανάμεικτα μπαχαρικά για κοτόπουλο.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαράνουν.
  3. Πασπαλίστε με αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Προσθέστε σιγά σιγά το ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να ψηθεί το αλεύρι.
  5. Παράλληλα ανακατέψτε το χυμό λεμόνι μαζί με την κρέμα γάλακτος.
  6. Όταν ψηθεί το αλεύρι και αρχίσει να δένει η σάλτσα, ρίξτε λίγη από τη ζεστή σάλτσα στο μείγμα με το λεμόνι και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για ένα λεπτό.
  7. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος μέσα στη σάλτσα και ανακατέψτε.
  8. Αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά.
  9. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε.

 

Χωριάτικη αυγοσαλάτα με ζυμαρικά

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 αυγά βραστά, κομμένα κατά μήκος στα τέσσερα
  • 250 γρ ζυμαρικά της επιλογής σας (πένες, φιογκάκια, φουσίλι), Combino
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ
  • 150γρ φρέσκα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 αγγουράκια ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο, Deluxe
  • 150 γρ φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους, ΓΑΛΠΟ
  • 2 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες, Freshona
  • 1 χούφτα ελιές μαύρες, ΕΥ
  • αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • πιπέρι, ΚΑΝΙΑ
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίσετε και κρυώστε τα με τρεχούμενο νερό. Ακολούθως στραγγίσετέ τα από το περιττό νερό και λαδώστε τα με 3 κ.σ. ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ζυμαρικά μαζί με τα αυγά, ντοματίνια, αγγουράκι, τυρί, αγγουράκι ξιδάτο, ελιές μαύρες, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατέψτε καλά και γαρνίρετε με 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες.

 

 

TOP