Μαροκινό κοτόπουλο Ταζίν με ελιές και μπαχαρικά Ras el Hanout

Το φαγητό μαγειρεύεται παραδοσιακά στο ταζίν, το Μαροκινό κωνικό σκεύος αλλά μπορείτε επίσης να το μαγειρέψετε σε κατσαρόλα.
Υλικά για 4 μερίδες
Για το κοτόπουλο
• 1 συσκευασία (500γρ.) καθαρισμένοι μηροί κοτόπουλο, κομμένοι σε μικρά κομμάτια, Του Χασάπη
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αρχαϊκά
• ½ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 100ml νερό

Για το τελείωμα
• 100γρ. πράσινες ελιές, διατηρημένες σε άλμη, Baresa
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Μέθοδος παρασκευής
1. Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
2. Μαρινάρετε το κοτόπουλο για 8 με 24 ώρες προσθέτοντας μέσα όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
3. Αφού μαριναριστεί το κοτόπουλο πάρτε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
4. Ακολούθως προσθέστε το κοτόπουλο και τσιγαρίστε το καλά μέχρι να πάρει χρώμα.
5. Προσθέστε το ζεστό νερό. Σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε να ψηθεί το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά. Εάν χρειαστεί προσθέστε και άλλο νερό.
6. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο ξεσκεπάστε το κοτόπουλο και προσθέστε τις ελιές. Βράστε μέχρι να έχετε λίγη ποσότητα σάλτσας στο φαγητό και να έχει γλασάρει.
7. Τέλος, γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.
8. Σερβίρετε με κουσκούς ή ρύζι.

TOP