Υλικά για 12 καναπεδάκια (250γρ ζύμης)
- 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Belbake
- 100γρ αιγοπρόβειο γιαούρτι χωριάτικο, ΓΑΛΠΟ
- 1 πρέζα αλάτι
- ¼ κ.γ. μαστίχα
- 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό ή/και ρίγανη, Mikado
Για τα μεζεδάκια
- 100γρ κρεμώδες τυρί με σχοινόπρασο, Cavabel
- 1 μικρό αβοκάντο κομμένο σε λωρίδες
- 150γρ (1 συσκευασία) μαριναρισμένο σολομό, Ocean Sea
- ξύσμα λεμονιού
- ξινόκρεμα ή χωριάτικο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
- αγγουράκι τουρσί, Freshona
- φρέσκο άνηθο για γαρνιτούρα
Για τη ζύμη
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε καλά τη ζύμη και ακολούθως τοποθετήστε την σε μια ξύλινη επιφάνεια και ζυμώστε 5΄ μέχρι να μαλακώσει.
- Μπορείτε επίσης να τη ζυμώσετε στο μίξερ. Η ζύμη θα πρέπει να μην κολλά στα χέρια αλλά να είναι μαλακή.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 12 κομμάτια (20γρ το καθένα) και σχηματίστε το κάθε κομμάτι σε μια μπάλα.
- Με τα χέρια σας ή με ένα πλάστη ανοίξτε τα μπαλάκια ζύμης σε πίτες.
- Ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι γκριλ και ψήστε την κάθε πίτα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
Για τα καναπεδάκια
- Αλείψτε τα ψωμάκια με το κρεμώδες τυρί.
- Τοποθετήστε πάνω το αβοκάντο και μετά το σολομό.
- Πασπαλίστε με ξύσμα λεμόνι, γαρνίρετε με ξινόκρεμα, αγγουράκι τουρσί και άνηθο.