Μεζεδάκια μαριναρισμένου σολομού σε ψωμάκια από γιαούρτι και μαστίχα

Υλικά για 12 καναπεδάκια (250γρ ζύμης)

  • 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, Belbake
  • 100γρ αιγοπρόβειο γιαούρτι χωριάτικο, ΓΑΛΠΟ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαστίχα
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό ή/και ρίγανη, Mikado

 

Για τα μεζεδάκια

  • 100γρ κρεμώδες τυρί με σχοινόπρασο, Cavabel
  • 1 μικρό αβοκάντο κομμένο σε λωρίδες
  • 150γρ (1 συσκευασία) μαριναρισμένο σολομό, Ocean Sea
  • ξύσμα λεμονιού
  • ξινόκρεμα ή χωριάτικο γιαούρτι, ΓΑΛΠΟ
  • αγγουράκι τουρσί, Freshona
  • φρέσκο άνηθο για γαρνιτούρα

 

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά. Με ένα κουτάλι ανακατέψτε καλά τη ζύμη και ακολούθως τοποθετήστε την σε μια ξύλινη επιφάνεια και ζυμώστε 5΄ μέχρι να μαλακώσει.
  2. Μπορείτε επίσης να τη ζυμώσετε στο μίξερ. Η ζύμη θα πρέπει να μην κολλά στα χέρια αλλά να είναι μαλακή.
  3. Χωρίστε τη ζύμη σε 12 κομμάτια (20γρ το καθένα) και σχηματίστε το κάθε κομμάτι σε μια μπάλα.
  4. Με τα χέρια σας ή με ένα πλάστη ανοίξτε τα μπαλάκια ζύμης σε πίτες.
  5. Ζεστάνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι γκριλ και ψήστε την κάθε πίτα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.

 

Για τα καναπεδάκια

  1. Αλείψτε τα ψωμάκια με το κρεμώδες τυρί.
  2. Τοποθετήστε πάνω το αβοκάντο και μετά το σολομό.
  3. Πασπαλίστε με ξύσμα λεμόνι, γαρνίρετε με ξινόκρεμα, αγγουράκι τουρσί και άνηθο.
TOP