Μεξικάνικο ρύζι Μαμασίτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 1 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι, πλυμένο και στραγγισμένο, Golden Sun
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο, Cusina
  • ¼   φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη σε κονσέρβα, Freshona
  • ½  κ.γ. κύμινο
  • 1 συσκευασία σαφράν, Deluxe
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • 1 μικρή συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα, Freshona

 

Μέθοδος παρασκευής:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το αλάτι. Αφού καραμελώσει ελαφρά προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε να σοτάρετε.
  2. Ακολούθως προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε καλά.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό κοτόπουλο, ντομάτα, κύμινο, σαφράν, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το καλαμπόκι.
  4. Αφού κοχλάσει το υγρό, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το υγρό.
  5. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάστε με μια διπλωμένη καθαρή πετσέτα και αφήστε το να απορροφήσει όλα τα υγρά για ακόμα 10 λεπτά.
  6. Τέλος, ανακατέψτε ελαφρά με πιρούνι και σερβίρετε.
TOP