Υπέροχη και ελαφριά μους χωρίς αυγό!

Υλικά για 6 (50ml) ποτηράκια

Για το μους:

• 100ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά, Milbona
• 100γρ. λευκή σοκολάτα, Fin Carré
• 75γρ. (15 τεμάχια) μίνι marshmallows, McEnnedy
• 3 κ.σ. νερό

Για τη γαρνιτούρα:

• 6 μεγάλες φρέσκιες φράουλες
• 3 μεγάλα φρέσκα φύλλα δυόσμου
• 2 κ.σ. χοντροκομμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, Alesto
• ½ κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
• ½ κ.σ. χυμό μοσχολέμονο (lime)
• 1/2 κ.γ. ξύσμα μοσχολέμονο

Μέθοδος παρασκευής:

1. Σε ένα μίξερ, κτυπήστε την κρέμα μέχρι να σφίξει. Το μπολ όπως και το εργαλείο (σίρμα) του μίξερ θα πρέπει να είναι παγωμένα. Ακολούθως, βάλτε το μείγμα στο ψυγείο.
2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, τοποθετήστε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τα marshmallows και το νερό. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
3. Βγάλτε το μείγμα από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
4. Στην συνέχεια ενώστε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος.
5. Τοποθετήστε το μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι γεμίστε τα ποτήρια με μους.
6. Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.

Για τη γαρνιτούρα:

1. Ενώ παγώνουν τα μους, ετοιμάστε τη γαρνιτούρα.
2. Ψιλοκόψτε τις φράουλες, τον δυόσμο και ανακατέψετε τα με τα χοντροκομμένα φιστίκια, ζάχαρη και μοσχολέμονο (ξύσμα και χυμό).

Για το τελείωμα:

1. Αφού παγώσουν τα μους, γαρνίρετε με το μείγμα της φράουλας και σερβίρετε. Εάν θα τα σερβίρετε αργότερα, τοποθετήστε τα στο ψυγείο.

X