Μπάρες με κρέμα λεμόνι

Υλικά για 12 τεμάχια σε φόρμα 25x20cm

 

Για την κρούστα:

  • 225γρ βούτυρο ανάλατο, Milbona
  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 100γρ κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 30γρ καλαμποκάλευρο
  • ½ κ.γ. βανίλια
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμόνι
  • ¼ κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Για τη γέμιση:

  • 300γρ κρυσταλλική ζάχαρη, Belbake
  • 30γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Belbake
  • 4 (220γρ) μεγάλα αυγά
  • 120γρ (2 μέτρια λεμόνια) φρέσκο χυμό λεμόνι

 

Για το σερβίρισμα:

  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Βασική προετοιμασία:

  1. Στρώστε ένα ταψί (9×13 inches) με λαδόχαρτο. Το χαρτί θα πρέπει να εξέχει από τη φόρμα έτσι ώστε να βγει πιο εύκολα η ζύμη της τάρτας όταν ψηθεί.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180˚C.

 

Για την κρούστα:

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέσετε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη μαζί με το αλάτι και το βούτυρο.
  2. Ανακατέψτε για 20 δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν βρεγμένη άµµος (ρίζιασμα).
  3. Τοποθετήστε τη ζύμη μέσα στην τάρτα. Πιέστε τη ζύμη με τα δάκτυλά σας μέχρι να έχετε μια ολόκληρη ενωμένη βάση τάρτας.
  4. Ψήστε για 30 λεπτά στους 180°C (ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρά).
  5. Αφού ψηθεί, τοποθετήστε μέσα το μείγμα της γέμισης και ψήστε για 25 λεπτά (ακολουθεί ή διαδικασία της γέμισης).

 

Για τη γέμιση:

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε όλα τα υλικά. Εναλλακτικά χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να έχετε μια κρέμα λεμόνι. Περάστε το μείγμα από κόσκινο.
  2. Ψήστε για 25 λεπτά.
  3. Βγάλτε το γλυκό από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για μια ώρα. Ακολούθως αφήστε το γλυκό να κρυώσει για 2 ώρες στο ψυγείο.
  4. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, κόψτε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια και σερβίρετε.
  5. Το γλυκό μπορεί να διατηρηθεί για 4 μέρες στο ψυγείο.

 

TOP