Υλικά για 6 τεμάχια των 110γρ

  • 200γρ (1 συσκευασία) αιγοπρόβειο χαλούμι, τριμμένο, ΓΑΛΠΟ
  • 1 καρότο (100γρ), τριμμένο
  • 1 κολοκυθάκι (140γρ), τριμμένο
  • 3 μέτρια αυγά (150γρ) ελευθέρας βοσκής, ελαφρώς χτυπημένα με πιρούνι
  • 5 κσ (50γρ ή μια μικρή φέτα) τριμμένο ψωμί, Belbake
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι (40γρ), ψιλοκομμένο
  • 2 κσ κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κσ δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κγ ρίγανη
  • 1 κγ ξύσμα λεμονιού
  • ½ κγ τριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania
  • ½ κγ κύμινο, σε σκόνη
  • ¼ κγ κανέλα σε σκόνη, Kania
  • 2 κσ λάδι, για ελαφρύ τηγάνισμα, Vita d’or

Για τη γαρνιτούρα

  • Ανάμεικτη σαλάτα με ρόκα, Η Κουζίνα μου
  • Σάλτσα sweet chilli, Vitasia
  • Φρέσκο chilli κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)
  • Φρέσκα σύκα κομμένα σε τέταρτα (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε το χαλούμι, το καρότο και το κολοκυθάκι.
  2. Τοποθετήστε μέσα τα αυγά, το τριμμένο ψωμί, το κρεμμυδάκι, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι, το κύμινο, την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
  3. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Μόλις περάσει μισή ώρα, βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και σχηματίστε έξι μπέργκερ. Το μείγμα δεν θα είναι σφικτό έτσι εάν χρειάζεται πιέστε ελαφρά με τα χέρια σας μέχρι να πλάσετε τα μπέργκερ στο επιθυμητό σχήμα. Το μπιφτέκι θα σφίξει όταν ψηθεί από τη μία πλευρά.
  5. Ετοιμάστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 2 κουταλιές λάδι και αφού κάψει καλά, τοποθετήστε επάνω τα μπέργκερ. Τηγανίστε τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσει καλά και μετά γυρίστε από την άλλη.
  6. Σερβίρετε τα μπέργκερ με σαλάτα και sweet chil
  7. Προαιρετικά σερβίρετε με φρέσκα σύκα και καυτερή πιπεριά (chilli).
X