Μπανάνες “Κάτσου”

Υλικά για 8 άτομα

  • 4 κ.σ. αλεύρι Rivercote
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 12 κ.σ. αλεσμένες νιφάδες δημητριακών Crownfield
  • 4 κ.σ. τριμμένη καρύδα Atco
  • 4 μεγάλες μπανάνες, κομμένες σε δυο κομμάτια (ή ολόκληρες)
  • Φυτικό λάδι για τηγάνισμα Vitad’or

 

Για το σερβίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα, Belbake
  • 8 μπάλες παγωτό βανίλια, Noblissima
  • Φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετήστε ελαφρά κτυπημένα τα αβγά.
  3. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο τοποθετήστε τα αλεσμένα δημητριακά με την τριμμένη καρύδα (προαιρετικά).
  4. Αλευρώστε τις μπανάνες, βουτήξτε τις στο αυγό και αμέσως μετά πανάρετέ τις στα αλεσμένα

δημητριακά.

  1. Ζεστάνετε το φυτικό λάδι και τηγανίστε τις 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  2. Αφαιρέστε τις μπανάνες με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τις σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το

λάδι τους.

  1. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με παγωτό βανίλια.
  2. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.
TOP