Μπισκότα άσπρης & μαύρης σοκολάτας

Υλικά για 30 μπισκότα

  • 700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
  • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
  • 2κ.γ.μαγειρική σόδα
  • 400γρ.βούτυροανάλατο, Milbona
  • 600γρ.ζάχαρη, Belbake
  • 2 φρέσκιεςβανίλιες, Belcake
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 100γρ.ασπρισμένααμύγδαλα, χοντροκομμένα, Alesto
  • 100γρ.μαύρη σοκολάτα 74-81% κακάο, χοντροκομμένη, Bellarom
  • 140γρ.λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη,Fin Carré


 

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ενώστετο αλεύρι, τη σόδακαι το αλάτισε ένα μπολ.
  2. Χτυπήστετο βούτυρο, ζάχαρη και βανίλιασε ένα μίξερμέχρι να γίνει αφράτο, περίπου 10 λεπτά.
  3. Προσθέστετους κρόκους.
  4. Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε τα ξηρά συστατικά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
  5. Μεταφέρετε τη ζύμησε μιαεπιφάνειαεργασίας και χωρίστε την σε 3ίσα κομμάτια.
  6. Τυλίξτετην σε πλαστικό περιτύλιγμακαιβάλτε την στο ψυγείογια 30 λεπτά.
  7. Τοποθετήστε ένακομμάτιζύμησεμια αλευρωμένηεπιφάνειαεργασίας καιμε τα χέρια σας ανοίξετε την ζύμη σεορθογώνιο15×20 εκ.
  8. Πασπαλίστεμε τα μισάαμύγδαλακαι τη μισή ποσότητα από τα δύο είδη σοκολάτας.
  9. Ανοίξτε την δεύτερη ζύμη σεορθογώνιοκαιπασπαλίστεμε το υπόλοιπο αμύγδαλοκαι σοκολάτα.
  10. Ανοίξτε το τρίτο κομμάτι ζύμης σεορθογώνιο και καλύψτετην προηγούμενη ζύμη.
  11. Χρησιμοποιώντας ένααλευρωμένο πλάστη ή με τα χέρια, ανοίξτε τις 3 ζύμες σε πάχος 5
  12. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε τοφούρνο στους 190βαθμούς κελσίου.
  13. Χρησιμοποιώνταςένα στρογγυλόκόπτη μπισκότων (διαμέτρου 6 εκ.), κόψτετα μπισκότα.
  14. Μαζέψτε τα αποκόμματα, και κόψτεπερισσότερα μπισκότα
  15. Μεταφέρετε τα μπισκότα σελαδόκολλα,αφήνοντας μια απόσταση10 εκ. μεταξύ τους.
  16. Σε ένα μικρό μπόλ, χτυπάτε μαζί ένα ασπράδι και ένα κουτάλι της σούπας γάλα. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείψτε τα μπισκότα με το μείγμα.
  17. Ψήστεμέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 20 λεπτά.
  18. Αφαιρέστε ταμπισκότααπότοταψίσεμια κρύαεπιφάνεια για 15 λεπτά.
TOP