Υλικά για 30 μπισκότα
- 700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe
- 2κ.γ.μαγειρική σόδα
- 400γρ.βούτυροανάλατο, Milbona
- 600γρ.ζάχαρη, Belbake
- 2 φρέσκιεςβανίλιες, Belcake
- 8 κρόκοι αυγών
- 100γρ.ασπρισμένααμύγδαλα, χοντροκομμένα, Alesto
- 100γρ.μαύρη σοκολάτα 74-81% κακάο, χοντροκομμένη, Bellarom
- 140γρ.λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη,Fin Carré
Μέθοδος παρασκευής
- Ενώστετο αλεύρι, τη σόδακαι το αλάτισε ένα μπολ.
- Χτυπήστετο βούτυρο, ζάχαρη και βανίλιασε ένα μίξερμέχρι να γίνει αφράτο, περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστετους κρόκους.
- Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε τα ξηρά συστατικά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
- Μεταφέρετε τη ζύμησε μιαεπιφάνειαεργασίας και χωρίστε την σε 3ίσα κομμάτια.
- Τυλίξτετην σε πλαστικό περιτύλιγμακαιβάλτε την στο ψυγείογια 30 λεπτά.
- Τοποθετήστε ένακομμάτιζύμησεμια αλευρωμένηεπιφάνειαεργασίας καιμε τα χέρια σας ανοίξετε την ζύμη σεορθογώνιο15×20 εκ.
- Πασπαλίστεμε τα μισάαμύγδαλακαι τη μισή ποσότητα από τα δύο είδη σοκολάτας.
- Ανοίξτε την δεύτερη ζύμη σεορθογώνιοκαιπασπαλίστεμε το υπόλοιπο αμύγδαλοκαι σοκολάτα.
- Ανοίξτε το τρίτο κομμάτι ζύμης σεορθογώνιο και καλύψτετην προηγούμενη ζύμη.
- Χρησιμοποιώντας ένααλευρωμένο πλάστη ή με τα χέρια, ανοίξτε τις 3 ζύμες σε πάχος 5
- Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε τοφούρνο στους 190βαθμούς κελσίου.
- Χρησιμοποιώνταςένα στρογγυλόκόπτη μπισκότων (διαμέτρου 6 εκ.), κόψτετα μπισκότα.
- Μαζέψτε τα αποκόμματα, και κόψτεπερισσότερα μπισκότα
- Μεταφέρετε τα μπισκότα σελαδόκολλα,αφήνοντας μια απόσταση10 εκ. μεταξύ τους.
- Σε ένα μικρό μπόλ, χτυπάτε μαζί ένα ασπράδι και ένα κουτάλι της σούπας γάλα. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείψτε τα μπισκότα με το μείγμα.
- Ψήστεμέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 20 λεπτά.
- Αφαιρέστε ταμπισκότααπότοταψίσεμια κρύαεπιφάνεια για 15 λεπτά.