Μπισκότα κρέμας φουντουκιού “Thumbprint Cookies”

Υλικά (24 μερίδες)

 Για τη ζύμη

  • 2 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 240γρ. μαλακό βούτυρο, Milbona
  • ½ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη, Belbake
  • 1 φρέσκια βανίλια καθαρισμένη, Belbake
  • 2 φλιτζάνιααλεύρι για κάθε χρήση, Rivercote

 

Για την επικάλυψη

  • ½ φλιτζάνιψιλοκομμένοκαρύδι, Alesto
  • Ασπράδια (από τα δύο αυγά της ζύμης)

 

Για τη γέμιση

  • 1 συσκευασία κρέμα νουγκατίνα (φουντουκιού), CHOCO NUSSA
  • 1/2κ.γ αλάτι Ιμαλαΐων, Deluxe

 

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Σε δύο μπολ χωρίστε τα αυγά σε ασπράδι και κρόκο.
  3. Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέστε τους κρόκους μαζί με τον βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  4. Κτυπήστε καλά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
 Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  5. Ακολούθως βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο και τη πλάθετε σε μικρές μπάλες.
  6. Παράλληλα ετοιμάζετε 2 μπολ. Το ένα με ψιλοκομμένο καρύδι και το άλλο με τα ασπράδια.
  7. Περνάτε τις μπάλες πρώτα από το ασπράδι και μετά από το καρύδι τοποθετώντας τις σε μία λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
  8. Ψήστε για 5-6 λεπτά και μετά βγάζετε το ταψί από τον φούρνο. Με τον αντίχειρα, κάνετε μια βαθιά λακουβίτσα στο κέντρο του κάθε μπισκότου.
  9. Με δύο κουταλάκια του γλυκού, γεμίστε το κέντρο του κάθε μπισκότου με μια μικρή ποσότητα κρέμας φουντουκιού.
  10. Ψήστε για άλλα 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  11. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα.

 


TOP