Μπισκότα κρόκου Κοζάνης γεμιστά με ανθότυρο, μέλι και αμύγδαλο

Υλικά 12 Μπισκότα

 

Για την ζύμη

  • 1 συσκευσία (0,1γρ.) κρόκο Κοζάνης (σαφράν) κοπανισμένο, Deluxe
  • 2 κ.σ. γάλα, Milbona
  • 1 αυγό (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)
  • 120γρ μαλακό βούτυρο, Milbona
  • ¼   φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, Belbake
  • ½   φρέσκια βανίλια καθαρισμένη, Belbake
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Rivercote

 


Για την επικάλυψη

  • Ασπάδι ελαφρά κτυπημένο (από το αυγό της ζύμης)
  • 100γρ. (ή όσο χρειαστεί) ψιλοκομμένο αμύγδαλο, Alesto

 

 

Για τη γέμιση

  • 180γρ. λευκό τυρί ανάλατο (αναρή ή ανθότυρο), ΓΑΛΠΟ
  • 3 κ.σ. (ή όσο χρειαστεί) μέλι, Γλυκάνθη
  • 1 κ.σ. κανέλα, Kania

 

Μέθοδος παρασκευής

 

Για τη γέμιση

 

  1. Σε ένα μπολ κτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε ένα ομοιγενές μείγμα.

 

Για τη ζύμη

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
  2. Σε ένα γουδί κοπανάτε καλά το σαφράν μέχρι να γίνει σκόνη. Εναλλακτικά το τρίβετε με τα δάκτυλα.
  3. Παράλληλα σε ένα μικρό τηγάνι βράστε το γάλα. Προσθέστε το σαφράν και αφήστε το εκτός φωτιάς να απελευθερώσει το χρώμα του για 5 με 20 λεπτά.
  4. Σε δύο μπολ χωρίστε τα αυγά σε ασπάδι και κρόκο.
  5. Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέστε τους κρόκους μαζί με τον βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια. Κτυπήστε καλά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  6. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
  7. Ακολούθως βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο και πλάθετε σε δώδεκα μικρές μπάλες.
  8. Παράλληλα ετοιμάζετε 2 μπολ. Το ένα με ψιλοκομμένο αμύγδαλο και το άλλο με το ασπράδι.
  9. Περνάτε τις μπάλες πρώτα από το ασπράδι και μετά από το αμύγδαλο τοποθετώντας τις σε μία λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
  10. Ψήστε για 5-6 λεπτά και μετά βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Με τον αντίχειρά, κάνετε μια βαθιά λακουβίτσα στο κέντρο του κάθε μπισκότου.
  11. Με δύο κουταλάκια του γλυκού, γεμίστε το κέντρο του κάθε μπισκότου με μια μικρή ποσότητα τυριού.
  12. Ψήστε για άλλα 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  13. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα.
TOP